Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Persson siktar på seger i måndagens allsvenska match mot Örebro. Bild: KRISTER ANDERSSON
Joakim Persson siktar på seger i måndagens allsvenska match mot Örebro. Bild: KRISTER ANDERSSON

Persson lugn inför bottenmötet mot Örebro

På måndag spelar Varbergs Bois vårsäsongens sista match hemma mot Örebro SK.
En vinst som skulle innebära att Bois rycker i bottenstriden. Men trots att mycket står på spel är Joakim Persson, Bois tränare, lugn.
– Vi är väl de enda laget i allsvenskan som inte har någon press på oss, säger han.

Allsvenskans 15:e omgång, den sista under vårsäsongen innan serien vänder, spelas under helgen och måndagen. För Bois del innebär det två viktiga matcher i bottenstriden mot Örebro.

– Det skulle kunna klassas som en dundersuccé om vi skulle få ihop 17 poäng på våren, med tanke på den inledningen på säsongen vi fick och den lottningen, säger en nöjd Joakim Persson som siktar på seger i måndagens match.

– På hemmaplan vet vi att vi är starka så det är klart vi jagar tre poäng.

Senaste matchen Bois förlorade i allsvenskan var mot AIK den 10 juli och laget har endast förlorat en av sina sju senaste matcher. Dock har de matcherna enbart gett en vinst. Persson förklarar vad han tror är anledningen till det är.

– Effektiviteten framåt är inte tillräckligt bra för att döda matcher, säger han.

Motståndarna Örebro kommer med ett gäng förstärkningar till matchen, men det är inget som oroar Persson för mycket.

– Det har fått in ett par spetsspelare, erfarna spelare. Men de ska samtidigt spelas ihop och hitta rätt i sina roller. Det är fortfarande ett Örebro som jag kanske inte förväntar mig är som bäst imorgon (läs: måndag) utan som kommer växa hela hösten. Jag tror inte att det kommer vara ett lag som är inblandat i någon bottenstrid heller, säger han.

”Vi är och gästspelar”

Att lämna bottenträsket är naturligtvis eftersträvansvärt för Bois, men det skarpa läget är inget som gör Persson nervös.

– Vi är väl de enda laget i allsvenskan som inte har någon press på oss, som kan leva med att spela i superettan nästa år. De andra lagen är anrika, de förväntas att vara i allsvenskan. Vi är och gästspelar, säger han och fortsätter:

– Vi är förberedda för superettan också, men vi är även förberedda för en allsvensk säsong till. Det är inget vi springer runt och tänker på, var vi är i tabellen.

– Med lite flyt och lite marginaler hade vi kunnat ligga på övre halvan redan. Vi respekterar motståndarna men vi är inte rädda för något lag.

Noterbart i truppen är att Albert Ejupi är avstängd och att Boman, Solomons och Krezic vilas imorgon.

– Jag skulle kunna ta ut vilka 22 spelare som helst och ändå veta att vi skulle kunna matcha de allsvenska lag som kommer hit, säger Persson.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här