Noah Johansson får chansen från start i backlinjen mot Tvååkers IF.
Noah Johansson får chansen från start i backlinjen mot Tvååkers IF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Persson luftar Bois-produkter mot Tvååker

Föga överraskande kommer Joakim Persson lufta mycket folk i första träningsmatchen mot Tvååkers IF.
– Det blir två elvor. En i första halvlek och en annan i andra, säger han.

ANNONS
|

Matchen, som från början skulle ha spelats på Håstens IP:s konstgräs, som stod klar 2018, är flyttad till Arena Varbergs dito.

– Det är på rekommendation från vaktmästaren att vi ska spela på ”Vallen” och då accepterar vi det. Sen är planen där inte superbra heller, säger Joakim Persson och tillägger:

– Den på Håsten är jättebra när det är någorlunda temperatur.

I Perssons värld är resultaten av mindre vikt på försäsongen - i alla fall till en början.

– Det är så pass tidigt. I februari handlar det om att hitta vissa delar i vårt spel som vi vill ska sitta. Kemi och roller inom laget, vilka som passar tillsammans. Vilka ungdomar kommer ta chansen? Vilka faller igenom? Sen från mitten av mars och framåt kan man sikta in sig mer på prestation och resultat.

ANNONS

Mot Tvååker blir det två elvor som får chansen.

– Sen siktar vi på att Noah Johansson och André Boman ska få spela 60 minuter.

Bois, som har till exempel Luke Le Roux och Tasreeq Matthews i karantän, kommer även ha med yngre förmågor från U19-laget i form av Linus Gustafsson, Albin Josefsson och Emil Pettersson.

– Det finns en del i U19 som ser intressanta ut och det här är ett ypperligt tillfälle att gem dem lite minuter i rätt sammanhang.

Så startar Bois: August Strömberg - Jakob Lindahl, Hampus Zackrisson, Noah Johansson, Joakim Lindner - André Boman, Albin Winbo, Victor Karlsson - Gustaf Norlin, Albin Mörfelt - Simon Karlsson Adjei.

Läs mer: Se matchen här

ANNONS