Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Persson: ”Domarna måste skärpa till sig”

Joakim Persson är förbannad. Domarnivån är för låg. - De har har varit svajiga hela året, säger Bois-tränaren.

Varbergs Bois ställs mot Oskarshamns AIK i Svenska cupen. Men tränaren Joakim Persson är fortfarande irriterad efter 1-1 mot Kalmar FF. Det bortdömda målet som Joakim Lindner gjorde i den första halvleken är ett öppet sår som ännu inte läkt.

– Det är ett av de grövsta misstagen jag har sett på väldigt länge. Vi får svårt att hänga kvar i Allsvenskan om vi ska spela mot 14 man varje vecka. Vi hoppas det blir skärpning, säger Persson.

I matchen dessförinnan, i 3-1-förlusten mot Helsingborgs IF, fick Bois en straff emot sig efter att Gideon Mensah knuffat en HIF-spelare lätt i ryggen. Även det domslutet är Persson kritisk till.

Bois-tränaren berättar att han varit i kontakt med domarförbundet som förklarat att kåren befinner sig i en generationsväxling. Persson har förståelse för situationen. Men mycket står på spel.

– Vi kan inte åka ur Allsvenskan för att domarna inte är mogna för uppgiften. De måste skärpa till sig. Så enkelt är det. Vi köper att det blir misstag, men det får finnas en gräns.

Domarna är en sak, Svenska cupen en annan. I onsdagens bortamatch mot Oskarshamns AIK kommer Varbergs Bois att ställa upp med en helt annan startelva än den mot Kalmar FF.

– Det blir elva nya spelare som ska se till att vi tar oss vidare. Sedan har vi skakat liv i ett par spelare så att vi har spets på bänken, både bakåt och framåt.

Samtidigt är det mycket som står på spel i cupmatchen. Bois måste vinna för att ta sig till gruppspelet nästa år. Persson är inte orolig för att den stora rotationen kan resultera i ett uttåg.

– I grund och botten är en allsvensk plats det viktigaste. Vi vill inte riskera att få skador på spelare. Men det är klart att det är ett risktagande. Våra spelare är inte samspelta samt att vissa spelare hamnar på lite ovana positioner.

Oskarshamns AIK ligger på åttonde plats i division 1 och vann sin senaste match mot Eskilsminne med 4-0.

– Det är ett Oskarshamn som har sett betydligt bättre ut både bakåt och framåt de senaste matcherna. Det gäller att ha fullt fokus annars blir det en jobbig tillställning.

Persson har samtidigt intalat sina spelare att inte under några som helst omständigheter underskatta motståndet.

– Vi gjorde en jämförelse: Bayern München vinner en premiär med 8-0 och förlorar sedan med 4-1. Går man ner sig 10–20 procent blir det jobbigt. Det viktigaste för oss är att vara fokuserade och inte släppa till så mycket. Under vägens gång märks det förhoppningsvis att vi har ett högre tempo.

I mötet med Oskarshamn saknas långtidsskadade Daniel Krezic och Joakim Lindner. Mittbacken stukade foten mot Kalmar och väntas vara tillbaka om en vecka.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här