Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Perfekt debut för Moon - som hyllade sin kompis

Ryan Moon och Tashreeq Matthews förstärkte sina aktier att få spela hemmapremiären mot IF Elfsborg.
- Jag är nöjd med att ha fått göra mitt första mål, säger Ryan Moon.

Sydafrikanerna Ryan Moon och Dean Solomons har varit på plats i lite mer än en vecka. Båda fick starta mot Elfsborg i U21 Allsvenskan och gjorde båda stabila intryck.

– Det är skönt att äntligen få spela match och lära känna hur laget, säger Ryan Moon.

Moon blev på köpet målskytt i matchen på Varberg Energi arenas konstgräs. Från straffpunkten. Han slog in bollen lågt under Mathias Dyngeland.

Men han hyllade mest förarbetet signerat Tashreeq Matthews som på ett magiskt sätt dribblade sig in i straffområdet och blev fälld.

– ”Tassie” har möjlighet att bli en av de bästa. Han kommer bara bli bättre och bättre. Det var bra arbete från honom och av hela laget, säger Ryan Moon.

Matthews log brett efter matchen.

– Det var första gången som jag kom en mot en i matchen och jag måste ju visa varför jag vill spela. Jag gjorde min grej och fixade en straff, säger Tashreeq Matthews.

Men inte nog med det.

Han fick själv näta också. 2-0 kom genom en kontring. Elfsborgs Noah Söderström protesterade vilt efter en duell med Robin Tranberg, men Bois lagkapten fick vandra vidare och slog en perfekt boll i djupled till Matthews som placerade in snyggt.

– Tranberg såg mig och han vet var jag vill ha bollen. Det var upp till mig att få in den bakom målvakten, vilket jag lyckades med, säger han och fortsätter:

– Det är min första tävlingsmatch i år. Man kom in i det bra och vi fick tre poäng och en seger vilket är det viktigaste.

Kan det här bli din säsong?

– Jag tror att alla spelare vill att alla år ska bli deras. Man kan bara göra sitt bästa, varje dag och varje träning.

Någon målgest fick vi inte se.

– Jag har en grej i tanken, men jag sparar det till serien. Jag hoppas få fira ett mål på måndag och då ska jag visa det.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här