Oliver Stanisic återvänder till Varbergs Bois

Då var det klart. Backen Oliver Stanisic återvänder till Varbergs Bois.
– Det ska bli roligt att komma tillbaka, säger 26-åringen.
– Vi hoppas att han ska ge oss extra trygghet där bak, säger manager Joakim Persson.

ANNONS
|

Oliver Stanisic, 26, spelade i Varbergs Bois från 2017 till 2019, sedan lämnade han för Örgryte.

Då var Göteborgslaget ett förväntat topplag, men som bekant blev det inte så. Det var Mjällby och Varbergs Bois som tog klivet upp i allsvenskan när backen hade gått till Öis.

Nyligen gick Stanisics kontrakt med Örgryte ut och då passade Varbergs Bois på att knyta till sig honom. Avtalet är skrivet över två år.

– Det är kul. Jag känner ”Jocke” (Persson) och föreningen sedan tidigare. Det ska bli roligt att komma tillbaka och få möjligheten att spela i allsvenskan med Varberg, säger Stanisic.

ANNONS

Han fortsätter:

– När jag hörde att det fanns ett intresse så kände jag att jag trivts att jobba med ”Jocke” tidigare. Det är heller inget minus att det är allsvenskan. Det ska man inte sticka under stol med.

Stanisic gjorde två säsonger i Örgryte. Den första med guldstjärna i kanten. Den andra och senaste? Då var han skadad en stor del av säsongen.

– Första året var en succésäsong. Den andra var inte så lyckad. Jag åkte på en skadad där jag fick ett uttjänt ledband. Det drog ut på tiden och var inte ultimat.

Nu är du hel och frisk?

– Ja.

Tränare och sportchef Joakim Persson gläds åt att Oliver Stanisic återvänder.

– Tittar man tillbaka på förra säsongen blev vi synade i två omgångar, på våren och hösten, när vi fick skador i backlinjen och inför den här säsongen känner vi att vi behöver stärka oss där bak. Oliver känner oss sedan tidigare och vi vet vad vi får. Det är en riktigt bra kille, säger Bois-managern.

Persson fortsätter:

– Jag har sett lite av vad han presterat i Örgryte. Han gick dit för att spela i toppen av superettan. Om det var rätt eller fel kan man diskutera. Vi ville behålla honom då, men vi förstod att Örgryte just då var betydligt större. Det var inga hard feelings. Nu hoppas vi att han ska ge oss den där extra tryggheten där bak.

ANNONS

Om Stanisic grämer sig över att han inte spelade i Bois de två senaste säsongerna också?

– (skratt) Det var en otrolig bedrift att ta sig upp i allsvenskan. Och att sedan göra en supersäsong i allsvenskan... Tränarna och spelarna ska verkligen ha en eloge. Men jag har fokuserat på mig själv och min egen utveckling, säger backen.

Men att Stanisic skulle återvända till Varbergs Bois var långtifrån givet. Tränare Persson fick en ingivelse, trots att Stanisic i fjol satt på utgående kontrakt.

– Det här var mer en ”vakna klockan sex på morgonen och fick en känsla”-kontakt. Jag ville se om det fanns ett intresse och det var ömsesidigt. Han var också ganska sugen och sedan gick det ganska fort.

Persson menar att nyförvärvet har egenskaper som personifierar Varbergs Bois.

– Den viktigaste ingrediensen med honom är att han har lite grand av det som Varberg står för. Sedan ska vi försöka få till lite mer Balkan-tendenser i honom. Han har det i sig i sina bästa stunder, när han är lite förbannad. Han ska vara en riktig tuffing. Då är han som bäst.

Läs mer: Bois säljer mittfältare till Italien

ANNONS