Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Jakob Olsson lämnar Ljungskile SK över hösten för att spela med Bois. Bild: Bildbyrån

Nytt lån för Varbergs Bois

Ännu en mittfältare lånas in över hösten.

Fotboll: Superettan
Förra veckan gjorde man klart med Gustav Berggren från Häcken BK. Nu fyller ytterligare en mittfältare på i Varbergs tunna trupp. Jakob Olsson från Ljungskile SK lånas in över hösten 2017.
25-åriga Jakob Olsson har ett förflutet i Örgryte IS och Gais, men kommer närmast från Ljungskile SK där han har spelat sedan 101 matcher sedan 2013.
 – Vi hoppas att han kan höja oss ett snäpp. Han har rutin från superettan och har vart en viktig spelare för Ljungskile. Han är bra med båda fötterna och har ett bra inlägg, så han kommer bli en viktig spelare för oss i höst, sa Jörgen Wålemark, tränare i Varberg Bois.

Varberg har haft koll på Jakob Olsson under en längre tid.
 – Vi har pratat med Jakob Olsson tidigare om att han ska komma till Varberg, och nu när chansen dök upp ville vi inte missa den, sa Jörgen Wålemark. 
Jakob Olsson är mittfältare, men Jörgen Wålemark menar att han kan spelas på fler positioner.
 – Vi får se på träningarna framöver hur vi kommer använda Jakob. Det handlar ju om hela lagets sammansättning, men han kan spela på många olika positioner, sa Jörgen Wålemark.

Jakob Olsson säger själv att han kan flyttas runt på planen.
 – Jag är van vid att spela lite allt möjligt. Jag har vart allt förutom mittback, men jag har främst spelat ytterback och på hela mittfältet. Jag spelar där han vill ha mig helt enkelt, sa Jakob Olsson.
Vad kan du bidra med i Varberg?
 – Förhoppningsvis kan jag bidra med det jag gjort tidigare. Vara en frisk fläkt på kanten med fart, och förhoppningsvis kan jag göra lite poänggivande passningar, sa han.
Hur känns det att lämna Ljungskile?
 – Det är klart det är en speciell känsla, jag har vart där i fyra år och känner klubben utan och innan. Men det passar bra med Varberg nu. Jag får köra på i höst och hoppas att det går bra, sa Jakob Olsson.
Jakob Olsson gjorde sin första träning med Varberg under måndagen.
 – Det kändes bra, det var härliga gubbar. Det var lite småstela ben på mig som spelade match för två dagar sen. Men det känns som att det kan bli bra, jag ser redan fram emot morgondagens träning, sa Jakob Olsson.
Går du direkt in i startelvan?
 – Det får Jörgen svara på.

Isak Skoog och Kamal Mustafa har fortsatt träna med Varberg Bois, men i nuläget är inga kontrakt för hösten skrivna.