Nykomlingen som gick plus mot mästarlaget

Varbergs Bois spelare firade segern mot svenska mästaren med en pizzakväll. - Fyra poäng mot Sveriges bästa lag - som nykomling också. Det är fint, säger Junes Barny.

ANNONS
|

Bois fick ju kryss, 2-2, i bortamatchen mot MFF, och nu tog man en verklig skalp genom att vinna med 3-2 i säsongens sista hemmamatch.

– Det är totala poängen som är viktig. Jag tror inte den här kampen var sexig för något av lagen. Vi försökte ändå få upp energin, spelarna tyckte det var häftigt att få möta svenska mästarna. Malmö är stora, starka och har smartness. De har varit med på hyllan ett tag och det kunde ha stått både 1-0 och 2-0 efter fem minuter. Då tror jag inte det hade blivit en sån här kamp, säger tränaren Joakim Persson medan snöflingorna singlade ner från skyn.

ANNONS

Det var Bois som tog ledningen och det var Keanin Ayer som fick sätta dit den. Han täckte ett skott och fullföljde sedan med en forcering.

– En bra känsla äntligen. För mitt självförtroende var det bra och vi får ett bra resultat mot ett så starkt lag som Malmö, säger Keanin.

Astrit Selmani avstängd

Tio minuter efter målet drog Astrit Selmani på sig ett gult kort som blir ödesdigert. Avstängning väntar i sista omgången mot Djurgården.

– När jag fick varningen blev jag frustrerad några minuter, men man fick bita i det sura äpplet och jobba vidare.

Astrit gjorde 3-1 målet efter en fin assist från inhopparen och Malmö FF-lånet Sebastian Nanasi.

– Jag står på 15 mål och sex assist nu, men det blir inte fler den här säsongen. Tyvärr, sånt är livet. Men jag vinner det kanske nästa år istället, säger Selmani om allsvenskans skytteliga.

Bois hade tidigare gjort 2-0 en bit in på andra halvlek. Junes Barny tryckte dit en kanon, hans tredje mål för säsongen.

– Jag har inte sett målet, men jag minns att jag länkade ihop med ”Tassie” (Matthews), säger Barny som startat i varje match sen han värvades till Bois under sommaren.

ANNONS

– Jag hade en dialog med ”Jocke” efter mitt skadeuppehåll i Göteborg. Jag kom hit och visste att jag skulle få speltid. Det är skönt att få förtroende - och att kunna ge tillbaka, säger Barny.

Har ni pratat om en fortsättning?

– Vi har en öppen dialog men vi har en match kvar. Sen får vi se vad framtiden utvisar. Det brukar lösa sig för mig oavsett, säger Barny.

Joakim Persson hade redan innan matchen bestämt sig för att satsa på spelare som kanske inte fått den speltiden de förtjänar. Varken Erion Sadiku eller Tashreeq Matthews gjorde honom besviken.

– De visar att Varberg har mer än 12-13 spelare. Vi kan inte slå MFF sju dagar i veckan, men att få göra det en gång är tillräckligt bra för Varbergs historik. Nu ska vi njuta av det.

ANNONS