Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Daleho Irandust och Varbergs Junes Barny i duell under matchen.  Bild: Adam Ihse/TT
Häckens Daleho Irandust och Varbergs Junes Barny i duell under matchen. Bild: Adam Ihse/TT

Nyförvärvet fick chansen mot BK Häcken

Det hade gått mer än ett år utan fotboll för BoIS nya anfallare Junes Barny. Under måndags möte mot BK Häcken fick han äntligen chansen igen. – Jag har verkligen saknat detta, sa Junes Barny.

Det är snabba puckar i Varbergs BoIS. Under onsdagen förra veckan presenterades Junes Barny som ny spelare och redan på måndagen i mötet mot BK häcken i Allsvenskans sextonde omgång fanns anfallaren med i startelvan.

– Med Jocke (Persson) brukar det vara snabba puckar men det var egentligen inga konstigheter, jag kände mig helt redo, sa Junes Barny efter matchen.

Det var i juni 2019 som spelaren senast fick springa ut på en fotbollsplan. Detta efter att ha råkat ut för en otäck skada under sin tid i IFK Göteborg. Idag fick anfallaren 65 efterlängtade minuter när BoIS fick se sig besegrade med 2-1.

– Det var jätteskönt att vara tillbaka ute på planen, jag har verkligen saknat detta, sa Barny och fortsatte:

– Jag tömde mig så gott det gick och försökte inte tänka så mycket utan bara köra så länge det går. Jag hade säkert orkat 90 minuter också men det var nog helt rätt beslut att ta ut mig efter 65.

En hårtork i pausen

Tillsammans med anfallskollegan Astrit Selmani försökte duon under måndagskvällen hota Häckens backlinje, något som i den första halvleken gick sådär.

– Vi fick en rejäl utskällning av coachen, vi kunde faktiskt legat under med 5 eller 6-0 i första halvlek, sa Barny.

Anfallaren hade en bra chans att sätta dit en kvittering i inledningen av den andra halvleken men ett ben från en Häcken-försvarare var i vägen.

– Jag fick bollen snett inåt och försökte bara träffa mål. Vanligtvis brukar man brassa på men då brukar det gå åt skogen så jag försökte bara träffa mål. Olyckligtvis träffade bollen en av deras spelare tror jag, sa Barny.

Det kändes som att hela laget spelade upp sig i den andra halvleken?

– Vi gick ut och höjde oss verkligen. Vi gick tillbaka till grunderna och kom ut som ett helt annat lag kändes det som.

Vad tycker du om din egen insats idag?

– Det är alltid svårt att titta på sig själv när laget har förlorat men jag är egentligen nöjd så länge jag gick av planen skadefri vilket jag också gjorde, avslutade Barny.

LÄS MER: Tranberg om sitt vackra frisparksmål

LÄS MER: Joakim Perssons sågning efter uddamålsförlusten

LÄS MER: Tobias Carlsson - från division 7 till Allsvenskan

LÄS MER: Betygen i BoIS-förlusten

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här