Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Karlsson. Bild: MAGNUS LEJHALL
Victor Karlsson. Bild: MAGNUS LEJHALL

Ny skadesmäll för Varbergs Bois – Victor Karlsson missar flera veckor

Varbergs Bois Victor Karlsson, 19, har brutit ett ben i foten.
Skadan gör att talangen kommer vara indisponibel i över en månad.
– Han är borta i sex till åtta veckor, säger manager Joakim Persson

Varbergs Bois har sedan tidigare bland andra Keanin Ayer, André Boman, Montader Madjed och Daniel Krezic på skadelistan. Nu har ytterligare ett spelare tillkommit till den skaran: Victor Karlsson.

– Han bröt ett ben i foten och det kan jämföras med en stressfraktur. Jag tror att han halkade till och när han reste sig upp small det i foten. Det blir ingen operation och inget gips, men han är borta i sex till åtta veckor, säger manager Joakim Persson.

Ejupi och Tranberg tillbaka

Till mötet med Hammarby är Albert Ejupi och Robin Tranberg tillbaka. Dock råder det frågetecken om Oliver Stanisic, som gjort tre mål i allsvenskan, kommer till spel.

– Enligt rapporter är han spelklar till i morgon, men vi har valt att göra en magnetröntgenundersökning för säkerhets skull. Han har fått en smäll på axeln och en på knäet. Jag skulle gissa att han är tillbaka på måndag, men även att han är brukbar i morgon (läs onsdag) om det krisar.

Spännande uppgift att möte ”Bajen”

Varbergs Bois förlorade senast med 3–2 mot Malmö FF medan Hammarby vann med 3–2 mot Sirius. Persson tycket att det blir en spännande uppgift att möta ”Bajen”.

– Det är ett förmodat topplag som har ambitioner om att vara med däruppe. De har intressanta spelartyper och ett bollskickligt innermittfält. Där fram har de mycket fart med Gustav Ludwigson, Akinkunmi Amoo och Astrit Selmani. Vi måste göra en så bra prestation som möjligt. Vi ska försöka rätta till vissa grejer i egen box och fortsätta med det vi gör i motståndarnas straffområde.

Simovic mållös efter fem matcher

En spelare som inte riktigt fått det att lossna än är Robin Simovic. Men det oroar inte Joakim Persson.

– Jag har bett honom ringa Astrit (Selmani) och fråga hur det känns att inte ha gjort mål på fem matcher, säger Persson med glimten i ögat.

Han fortsätter:

– Simovic har upplevt det tidigare och han vet att det går i perioder när man inte gör mål. Det finns spelare i Real Madrid som inte gör mål på tio matcher. Fotbollsmässigt tycker jag att hans form blir bättre och bättre. Över 30 omgångar är jag inte orolig för att han når tvåsiffrigt.

Selmani tillbaka i Varberg

Snackisen inför matchen är att Varbergs Bois fjolårskapten Astrit Selmani ställs mot sin tidigare klubb. Persson har fortfarande en del kontakt med sin tidigare adept.

– Efter senaste matchen hade vi sms-kontakt där jag gratulerade honom till segern. Den här veckan ligger vi nog lågt till efter matchen, säger Persson och fortsätter:

– Det ska bli kul att han kommer hit, både före och efter matchen. Men under matchen ska vi givetvis göra allt vi kan för att stoppa ångvälten. Vi får se hur det går.

Läs mer: Astrit Selmani ställs mot Varbergs Bois med Hammarby

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här