Ny konstgräsförlust för Bois

16-4 i avslut och 11-2 i hörnor talar sitt tydliga språk. Syrianska var bättre än Varbergs Bois under lördagseftermiddagen och såg till att de grönsvartas dystra konstgrässvit fortsätter.

|

Fotboll. Varbergs Bois hade inför matchen i Södertälje spelat två matcher på konstgräs under årets seriespel. Båda hade slutat med förlust, inte heller hade ett enda mål gjorts framåt.

Efter matchen kan vi konstatera att den tungsinta statistiken fortsätter: Syrianska gjorde två baljor, Varberg noll.

Första halvlek var långt ifrån någon större fotbollsunderhållning. Tempot var lågt och försvarsinriktningen stor.

Enda egentligen målchansen dök upp i samband med en Bois-omställning efter 39 minuter då Anton Sandberg Magnusson hittade in till Ardian Rexhepi som kom fri mot målvakten Dejan Garaca.

"Rex" fick dock inte kontroll över bollen och keepern kunde avvärja möjligheten.

I den andra halvleken gjorde Syrianska ett par smarta byten som förändrade matchbilden totalt. In kom Kevin Bisse och Charbel George som började skapa chanser för hemmalaget på löpande band.

Vore det inte för en viss Joakim Wulff mellan stolparna i Bois-målet hade nollan spräckts långt innan Dinko Felic kunde nicka in 1-0 i den 79:e matchminuten.

Därpå försökte Varbergs Bois etablera tryck, men anfallsspelet lämnade mycket att önska för dagen.

I stället kunde nämnde George sätta 2-0 i matchens sista spelminut på straff sedan Kujtim Bala fällt Louay Chanko.