Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nsima lämnar Bois för Frej

Tuffe anfallaren Nsima Peter har gjort sin sista match i Varbergs Bois.

Fotboll: Superettan
Han tackar med en tweet, för sina fyra år i klubben.
Ny klubbadress blir Bois superettakollega Frej Täby.
– Vi önskar förstås Nsima lycka till i sin fortsatta karriär, säger Bois-tränaren Jörgen Wålemark, som haft nigerianen under de tre senaste åren.
Var det ett gemensamt beslut?
– Det kan man väl säga, tycker Wålemark.
– Nsima var en fantastiskt effektiv inhoppare i år. Samtidigt har Joel Palmqvist tagit stora steg under hösten och vi tittar väl åt ett litet annat anfallshåll, beskriver Bois-tränaren.
Dessutom hoppas man på att Ajsel Kujovic, som fick hela den gångna säsongen förstörd av skada, ska kunna göra comeback 2017.
27-årige Nsima Peter från Nigeria, med  Wikki Tourists som moderklubb, har gjort 27 mål mål för Bois under de fyra säsongerna.
Han kom till Sverige 2011 och värvades då till Kristianstads FF. I februari 2013 valde Nsima att skriva på för Varbergs Bois.
"Jag vill tacka alla för fyra fantastiska år. Vill att ni ska veta att jag uppskattar tiden med er alla", tweetar Nsima.
I år har han varit startspelare i fjorton matcher och inhoppare i tolv. Årets målfacit blev tio fullträffar för den kraftfulle toppforwarden.

Nsima Peter har skrivit ett 1+1-kontrakt med Frej Täby, vars manager Bartosz Grzelak uttrycker sig så här om nyförvärvet:
– Jag har länge imponerats av Peters styrka, karaktär och förmåga att göra mål på olika sätt. Jag tror att han kommer passa väldigt väl in i vårt spelsystem och det känns bra att få in en så pass erfaren forward i truppen
Nsima Peter själv säger så här på klubbens hemsida:
– Jag är mycket glad över att få representera Frej. Det är en underbar klubb som jag har sett växa senaste åren och det känns riktigt bra att få bli en del av den. Jag ser framemot säsongen och jag ska göra mitt bästa för klubben