Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Något gammalt, något nytt, något blött när Bois inledde försäsongen

Det var flera bekanta ansikten, ett par nya ansikten och väldigt många blöta ansikten på planen när Varbergs Bois under måndagen drog i gång försäsongen 2023.
– Jättekul att vara i gång igen. Det var lite kyligt och lite blött bara, säger nyförvärvet Adnan Maric.

Regnet öste ner över Håstens IP när ett par tappra själar stod vid sidan av och såg ett av Sveriges bästa fotbollslag dra i gång en fotbollssäsong som framöver kommer innehålla soliga sommarmatcher med fullsatta läktare. När den välbefolkade Bois-truppen körde sitt första fotbollspass bestående av löpning, kvadraten, en större passningsövning och sju-mot-sju-spel kändes dock glamouren långt borta.

Kontrasterna blev extra stora för tränaren Joakim Persson, som var nyss hemkommen från en resa i Sydafrika.

– För ett dygn sedan låg jag vid poolen. Jag landade elva i dag och har sovit tre timmar. Det här var ändå svalkande och skönt, man vaknar till liv.

Han fick dock inte med sig lagets eftertraktade mittfältare Luke Le Roux hem.

– Han var så snäll mot mig i Sydafrika och bjöd på inträde och VIP-platser så han fick en vecka extra. Där är det inga konstigheter, han landar på söndag, förklarade Persson.

Kuggen tror han skriver på snart

Även Jaheem Burke var på semester, medan än så länge kontraktslöse och småsjuke Anton Liljenbäck stod vid sidan av.

– Jag tror det blir klart mot slutet av veckan, berättade den mångsidige backen om den påskrift som alla boisare väntar på.

I övrigt var alla där som skulle vara där och tränare Persson gillade det han såg av dessa.

– Det är som vanligt, efter semestern är man rätt sugen på att lira boll och det såg ut på spelarna som att de tyckte det var rätt roligt att vara tillbaka. Sedan får man ta allt som händer med en nypa salt, men det ser bra ut. Det är många intressanta spelartyper i truppen.

Tunnel (?) och drömmål (!)

En av dessa var Adnan Maric, nyförvärvet som senast tillhörde Jönköping Södra. Den offensive mittfältaren fick dock en till synes tuff start på sitt första träningspass, då det såg ut som att han blev tunnlad under kvadraten.

– Nej nej nej, jag lät dem bara spela vidare. Det var ingen riktig tunnel, dementerar Maric med ett skratt.

Då var han desto mer nöjd med det drömmål han stod för under det avslutande spelet, då han skickade upp bollen i det bortre krysset.

– Det var okej. Det var kul att få den här tävlingsinriktade miljön.

Den boisare som drömmer om träningspass i varmare klimat får hålla ut i två månader till. Träningslägret är inbokat 13-20 mars, med spanska Alicante som plats.

– Vi ska se om vi kan hitta solen den här gången. Vi har varit i Spanien två gånger och sett solen en gång. Vi testar Alicante, så kan vi förhoppningsvis kräma ut tre-fyra soldagar, säger Persson.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här