Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Albert Ejupis kontrakt går ut i december men redan nu är det fritt fram för andra klubbar att skriva kontrakt.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Albert Ejupis kontrakt går ut i december men redan nu är det fritt fram för andra klubbar att skriva kontrakt. Bild: KRISTER ANDERSSON

Mittfältsstjärnan tillåten att förhandla med andra klubbar

Kontraktet går ut i december men redan nu kan andra klubbar signa upp hans tjänster för nästa säsong. –Jag har faktiskt inte pratat något med Varberg om min situation och mitt kontrakt, säger Albert Ejupi.

Brytningarna, passningsspelet, lugnet och styrkan, det är bara några av Albert Ejupis fina kvalitéer. Mittfältaren kom till Varberg från Kristianstads FF år 2018 och var en stöttepelare för Joakim Perssons gäng när laget tog klivet upp till Allsvenskan förra säsongen.

Nu går dock snart kontraktet ut. Den 31 december är inte längre mittfältaren en Varbergsspelare om inte något nytt skrivs på.

-Det har du helt rätt i, det stämmer att mitt kontrakt går ut då, säger Albert Ejupi.

Ingen dialog ännu

Samtidigt är det redan nu fritt fram för andra klubbar att knyta honom till sig. När en spelares kontrakt går ut inom sex månader kan andra klubbar inleda förhandlingar med spelaren.

Förra året signade den allsvenska rivalen Örebro SK, mitt under den brinnande säsongen, succén Robin Book. Spelaren befann sig då i samma situation som Ejupi med ett utgående kontrakt, får vi kanske se något liknande denna gång?

– Jag har faktiskt inte pratat något med Varberg om min situation och mitt kontrakt. Jag har mest fokuserat på fotbollen och nuet, säger Ejupi.

Har du hört något från din agent eller någon annan klubb?

– Jag vet faktiskt ingenting, jag har inte hört något från någon. Inte från min agent eller någon annan, det kanske är bäst så också, säger Ejupi och fortsätter:

– Jag har inte fokuserat på något annat än fotbollen helt enkelt, mitt fokus är bara på Varberg just nu.

Tränaren Jocke Persson sitter lugnt i båten och vill spela klart säsongen innan något beslutas.

– Vi har ingen brådska med någon just nu. Vill vill nog spela klart säsongen innan vi ser vart det leder. Man kan alltid ha en dialog under vägens gång men vi har inte kommit så långt så att vi har börjat fundera på vilka avtal som ska förlängas, säger Persson.

Är du orolig för att ni hamnar i en liknande situation som med Robin BooK?

– Det är inte så mycket vi kan göra om det kommer större klubbar som vill ha våra spelare när kontrakten går ut, vi har inte så mycket att sätta emot då.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här