Gideon Mensah tränar med Varbergs Bois
Gideon Mensah tränar med Varbergs Bois Bild: KRISTER ANDERSSON

Mittbackslånet som är på gång till Bois

Varbergs Bois FC jagar en mittbacksförstärkning. Siktet är inställt på Gideon Mensah från Ghana, som redan tränar med laget.

ANNONS
|

Jon Birkfeldt är på väg tillbaka efter sin skada, men det kan ta längre tid för Joakim Lindner. Då vill Varbergs Bois förstärka sina led. På Twitter nämns och kopplas Gideon Mensah ihop med Bois. Bland annat kontot Footballghana: ”Gideon Mensah joins Swedish side Varbergs Bois FC”.

– Det är inget som är riktigt klart än. Han är och tränar med oss och vi vill låna honom, säger Bois Martin Pringle.

Det är mycket som återstår innan lånet ska gå igenom.

– Han måste få arbetstillstånd och det har vi ansökt om. Det är det som vi väntar på. Får han inte det kan vi inte genomföra övergången, säger Martin Pringle.

ANNONS

Fostrad i Right to Dream-akademin

Man vill låna honom från danska FC Nordsjällands U19-lag. Mensah, född 2000, har också ett förflutet i Right to Dream-akademin.

– Det hänger på Migrationsverket. Alla papper med Svenska fotbollförbundet det går relativt fort. Han har redan arbets- och uppehållstillstånd i Danmark, frågan är hur de hanterar det i Sverige och hur mycket det har att göra.

Pringle nämner att det tog fyra veckor för att lösa Luke Le Roux och Tashreeq Matthews.

– Det kan gå på en vecka, och det kan ta sex veckor. Jag vet att AIK och Hammarby haft spelare som det dröjt mellan sex till åtta veckor.

Är det lite av chansning - just när det gäller tidsaspekten?

– Men vi kan inte göra på något annat sätt för transferfönstret öppnar nu.

Enligt Pringle så har Gideon Mensah gjort ett bra intryck.

– ”Jocke” (Persson) sa att ”det här är bra”. Sen har vi Keanin (Ayer) och Adama (Fofana) som visste vem han var. De har ändå spelat i den Right to dream-akademin.

ANNONS