Gideon Mensah gjorde 90 minuter mot Häcken, i övrigt har det blivit korta inhopp.
Gideon Mensah gjorde 90 minuter mot Häcken, i övrigt har det blivit korta inhopp. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Många förändringar i Varbergs Bois efter derbyförlusten

Missnöjet var stort efter förlusten mot Falkenbergs FF. Och det blir ett till stora delar nytt Varbergs Bois som tar sig an Helsingborgs IF.
– Vi var bekväma senast och glömde göra vissa saker ordentligt, säger Joakim Persson.

ANNONS
|

Varbergs Bois inledde i torsdags en serie med tre raka matcher mot de tre sämst placerade lagen i Allsvenskan. Och förlusten mot lokalrivalen Falkenbergs FF sved.

– Man kan inte leva på en underdogmentalitet hur länge som helst och bli bekväma för att vi snart tagit de där 30 poängen som jag har pratat om. Det är ett delmål för att vi sedan ska kunna höja ribban och senast var känslan att vi var lite för nöjda och bekväma, säger Persson.

Det kommer att ske stora förändringar i startelvan där några är påtvingade.

– Vi har lite skavanker. Keanin (Ayer) har problem med sitt knä, han spelade ju sist och vi vill inte stressa på det. Sen fick Adama (Fofana) en lättare hjärnskakning i slutet av matchen och kan inte spela, säger Persson.

ANNONS

Nyförvärvet får chansen från start

En som får chansen i startelvan är nyförvärvet Gideon Mensah. Det blir ghananens blott andra start efter att i de senaste matcherna fått hoppa in sent.

– Han har förtjänat den platsen. Det ska bli intressant att se vad han kan göra, han har snabbheten och kan nog matcha Max Svensson i löpningarna, säger Persson som hyser stor respekt för motståndarnas kontringar.

– Helsingborg har ett ganska vasst omställningsspel, det är där som de är som bäst. Vi ska ha en bra balans i defensiven samtidigt som vi ska vara rejält offensiva när läge ges.

En som också ser ut att få sin första start på en månad är sydafrikanen Tashreeq Matthews.

Tranberg och Liljenbäck fortfarande borta

– Han är lite valpig i sista tredjedelen men jag tycker att han är väldigt bra på att löpa utan boll och det kommer vi ha nytta av i den här matchen.

Fortsatt så saknas Robin Tranberg och Anton Liljenbäck som båda har ryggproblem. Duon missade också derbyt mot FFF.

– I mitten av veckan ska vi förhoppningsvis ha igång dem så jag räknar med att de kan åka med till Kalmar, säger Persson.

Det samma gäller Adama Fofana som ska gå igenom den så kallade hjärntrappan innan han kan börja träna igen.

ANNONS

Läs mer: Joakim Persson sågade sin egen laguttagning mot FFF

ANNONS