Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Persson har hopp om en skräll mot Malmö - igen.  Bild: PETTER ARVIDSON
Joakim Persson har hopp om en skräll mot Malmö - igen. Bild: PETTER ARVIDSON

Malmö FF:s tyngd på fasta situationer måste stoppas

Varbergs Bois åker ner till årets kanske tuffaste utmaning under söndagen. Ett sårat Malmö FF som jagar revansch efter kollapsen mot Djurgården.
– Det kommer garanterat att bli fullt ös första 20-25 minuterna så det gäller att stå emot, säger Joakim Persson.

För första gången den här säsongen kommer Varbergs Bois in till en match med en seger i ryggen. Men nog blir det en vitt skild match när det är Malmö FF som står för motståndet och inte Östersund.

– Jag kan leva med en förlust om Malmö är jävligt bra och gör två klassmål. Men jag vill inte se att vi kladdar, skjuter på varandra eller inte gör det vi ska på en hörna, säger Joakim Persson.

Just de fasta situationerna låg i fokus under lördagens träning. Vassa hörnor och Jonas Knudsens långa inkast är några av MFF:s bästa vapen.

– Tittar man på målen som Malmö har gjort kommer de ofta ur en fast situation. Inte bara att de gör mål direkt utan när andrabollen kommer in där Malmö är vassa, säger Persson och fortsätter:

– Det har ju inte varit vår starka sida än så länge och vi lade lite extra tid på det idag. Kanske att vi också har det i åtanke när vi väljer startelvan.

Simovic ska täcka inkastet

Robin Simovic kommer att stå ute vid sidlinjen, eller så nära han får, för att störa Knudsens inkastprojektiler.

– Han ska stå där ute och se snygg ut. Men han är inte där bara för att störa inkastet utan då är han också på plats i andrafasen om bollen kommer tillbaka, säger Persson.

Gideon Mensah har fortfarande problem med sitt knä och har hittills fått vara vid sidan. Men mot MFF kastas in i hetluften.

– Han får brassa på så länge det håller. Liljenbäck är startklar när bensinen tryter. Jag tror att han kan passa bättre i omställningsspelet, men sen får vi respektera att han inte spelat något än och vi inte vet hur mycket tryck där är i honom, säger Persson.

En annan spelare som tog sig in i startelvan efter en längre tids sämre insatser är Tashreeq Matthews som ser pånyttfödd ut.

– Han är ju ofta i hela godisskålen och letar men nu har han lyckats hålla sig till de söta karamellerna. Han är ofta bra på att löpmeter och riva upp hål i försvaret, men vi vill ju ha den delen att han kan slå ut sin gubbe också. Då ställer han till oreda på riktigt, säger Persson och lägger till:

– Jag har fått en känsla att Ryan (Moon) hjälpt honom och fått upp hans fokus på träning. Då kommer man också närmre en startelva.

Varbergs Bois obesegrat mot Malmö

Faktum är att Varbergs Bois är obesegrat mot MFF i allsvenskt sammanhang efter en seger och en oavgjord under fjolåret.

Är ni fortfarande det efter morgondagens match?

– Det får vi hoppas. Men jag tycker inte att Malmö sett bra ut under säsongen. Två magiska mål mot Häcken och en sen seger mot Hammarby. Sen om det är bra att möta dem just nu det vet jag inte. Det kommer garanterat att bli fullt ös första 20-25 minuterna så det gäller att stå emot.

Läs mer: Keanin Ayer borta i flera månader

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här