Luke Le Roux skadade sig kort efter inhoppet i träningsmatchen mot Falkenbergs FF.
Luke Le Roux skadade sig kort efter inhoppet i träningsmatchen mot Falkenbergs FF. Bild: JOHAN BOREHED

Luke Le Roux skadad - kan missa allsvenska premiären

Lucky Luke har blivit Unlucky Luke. Skadan som sydafrikanen drog på sig mot Falkenbergs FF kan hålla honom borta i två månader.
– Premiären är givetvis i fara, säger manager Joakim Persson.

ANNONS
|

Luke Le Rouxs senaste halvår är inte det roligaste. Först fastnade han efter pappersstrul i Sydafrika och missade avslutningen av Allsvenskan.

När han sedan kom tillbaka till Sverige skadade han sig omgående i träningsmatchen mot Falkenbergs FF.

– Han har fruktansvärt ont så det finns absolut en oro att det är något värre, sa Joakim Persson några dagar efter FFF-matchen.

Och oron var befarad. Luke Le Rouxs skada kan hålla honom borta från den allsvenska premiären mot Mjällby andra helgen i april.

– Det kunde dock ha varit ännu värre. Den första rapporten sa att knäskålen hade hoppat ur sitt läge, men enligt sjukgymnasten är det en ligamentskada, säger Joakim Persson.

ANNONS

Hur länge blir han borta?

– Han påbörjade sin rehabträning idag och det bör handla om 6-8 veckor innan han är redo. Premiären är givetvis i fara, men med lite tur kan han stå på plan i premiären.

Om Le Roux är redo till Mjällbymatchen kommer han inte ha många minuter i benen under de senaste 7-8 månaderna.

– I bästa fall får han en hel vecka i full träning innan Allsvenskan börjar. Men vi vet ju vad han kan, det handlar mer om att han inte får springa och oroa sig.

Luke Le Roux var en av de mest givna spelarna i Varbergs Bois startelva under förra säsongen fram till att han var tvungen att åka hem. Totalt blev det 21 matcher varav 18 från start.

– Framförallt är det här väldigt tråkigt för Luke. Först är han borta i fyra månader och sen får han spela två minuter innan allt går åt helvete igen. Men vi får se det positivt, det hade varit mycket värre om det hänt mitt under säsongen, säger Persson.

Läs mer: Varbergs Bois på väg att värva brasse från allsvensk konkurrent

ANNONS