Luke Le Roux kan missa flera matcher för Varbergs Bois

Inför omstarten av Allsvenskan har Varbergs Bois åkt på ett bakslag. Viktige mittfältaren Luke Le Roux flyger under måndagen ner till Sydafrika på grund av pappersstrul.

ANNONS
|

Luke Le Roux hämtades in till Varbergs Bois inför säsongen och tog omgående en ordinarie tröja. Sydafrikanen har startat 18 matcher för nykomlingen och har bara missat två matcher.

Men nu lär Le Roux missa fler. Passet som Luke Le Roux har och som är kopplat till hans arbetstillstånd går ut innan säsongen är slut.

– Ihop med hans agent har vi jobbat på en lösning av detta i nästan tre månader, men till slut har han blivit tvungen att åka ner till Sydafrika, säger tränare Joakim Persson och fortsätter:

– Hans agent är väldigt bra och har koll på allt. Han och Martin (Pringle) har suttit och försökt lösa allt härifrån men har till slut kommit fram till att det inte går.

ANNONS

Handlingarna skickas mellan olika instanser

Persson beskriver vidare den snåriga arbetsgången i Sydafrika där det inte alltid går att få svar från myndigheter var i arbetsgången som ärendet finns.

– Just nu är hans handlingar någonstans vid en instans där det finns noll insyn. Ingen vet hur lång tid det kan ta, säger Persson och fortsätter:

– Hade vi inte skickat hem honom nu så hade han inte fått åka hem till jul för då hade passet varit utgånget. Då beslutade vi att låta honom åka nu, dessutom borde det vara lättare att få till en snabb lösning om han är på plats i hemlandet.

Finns han med på söndag mot IFK Norrköping?

– På söndag? Jag är glad om han bara missar två matcher. I bästa fall tar det 8-10 dagar nu när han är på plats, men det tror jag först på när jag ser det.

Flera spelare sjuka

Luke Le Roux är inte det enda orosmomentet för Varbergs Bois. Under måndagen är det flera spelare som inte tränar med olika sjukdomssymptom, bland annat Gustaf Norlin.

– Det är konstigt, vi ska göra första träningen efter ett kort uppehåll och det har aldrig varit så många återbud som idag. Jag har bara fått stryka över namn efter namn, säger Persson.

ANNONS

Dessutom ska inlånade försvararen Gideon Mensah genomgå en magnetröntgen av sitt knä under tisdagen.

– Det är mest en försäkring, vi vill se så att det inte är något som är trasigt. Men skulle det ändå vara det kan han nog spela färdigt säsongen och göra ett ingrepp efteråt, säger Persson.

Mot IFK Norrköping saknas också Jon Birkfelt som är avstängd.

Läs mer: Därför lämnade Alexander Johansson Bois för spel i Norge

ANNONS