Varbergs Luke le Roux och Östersunds Francis Jno-Baptiste under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Varberg.
Varbergs Luke le Roux och Östersunds Francis Jno-Baptiste under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Varberg. Bild: JOHAN AXELSSON

Luke Le Roux ett steg närmare OS-spel

När Sydafrikas U23-lag spelar en turnering i Förenade Arabemiraten finns Varbergs Bois FC:s mittfältare Luke Le Roux med i truppen.

ANNONS
|

Förbundskaptenen David Notoane tar med sig en 25-mannatrupp till Förenade Arabemiraten. Turneringen pågår mellan femte och elfte juni. Brasilien, Korea och Argentina står för motståndet.

Det hela ingår i förberedelserna inför OS i Tokyo 22-28 augusti. Det är Notoanes fjärde samling och enligt sydafrikanska fotbollsförbundets hemsida är hans mål med kommande läger att bedöma hur utomeuropeiska spelare ska integreras med de lokala spelarna menar Notoane:

”Det kommande lägret i Dubai startar våra förberedelser inför de olympiska spelen. Det syftar också till att integrera våra utlandsbaserade spelare för att se vad de kan ta med sig i gruppen när det gäller att öka lagkvaliteten och ta itu med viktiga utmanande positioner. Vi hoppas att vi kan få alla de spelare som vi behöver för att integrera dem under detta viktiga förberedelserläger mot Brasilien, Korea och Argentina. Det kommer också att ge oss ett bra mått när det gäller nivån på våra spelares beredskap för OS i Tokyo senare i juli. ''

ANNONS

Läs mer: Stanisic om utvisningen: ”Den ställer till det för oss”

ANNONS