Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Lindner och hans Bois har gjort en fin debutsäsong i Allsvenskan. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Joakim Lindner och hans Bois har gjort en fin debutsäsong i Allsvenskan. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Lindner: “Hoppas alla supportrar kan få njuta nästa år”

En historisk första säsong i Allsvenskan som gick över förväntan. Men inga supportrar fick uppleva succén på plats på Varberg Energi Arena.
– Vi hoppas såklart att alla Varbergssupportar ska få njuta av Allsvenskan nästa år på samma sätt som vi spelare har njutit den här säsongen, säger Joakim Lindner.

Säsongen slutade med en förlust mot Djurgården – men det tabellen visar är allt annat än en förlust. Varbergs Bois, på förhand tippade att åka ur Allsvenskan efter bara en säsong, hamnar elva med 37 inspelade poäng.

– Det är vi såklart jättenöjda med. I början av säsongen kändes det jättebra men sedan kom vi in i ett par svackor. Till nästa år måste vi bli bättre på att komma ur de där svackorna. Men sett över 30 matcher är vi värda att sluta där vi gör, säger mittbackskuggen Joakim Lindner.

Trots många ordinarie spelare borta och ingenting att spela för stod Bois för en fin insats, tycker Lindner.

– Vi var det bättre laget sett över 90 minuter. De skapade egentligen ingenting om man bortser från målet. Det var lite onödigt av oss när vi hade försvarat så bra innan det.

Varbergs Bois har charmat många

Nu väntar lite semester efter en minst sagt märklig säsong.

– Den har varit lång och intensiv. Det märks att kroppen behöver ett par veckors vila nu. Men det blir inte mycket mer än så eftersom vi kör igång redan i januari.

Succén som Lindner och hans lagkamrater stått för har inte gått Fotbollssverige obemärkt förbi. Bois har charmat många – men ännu har ingen varbergare fått se sitt lag spela allsvensk fotboll live på Varberg Energi Arena.

– I början var det jättekonstigt. Då kändes matcherna utan publik som träningsmatcher. Nu är man mer van och jag tror att det skulle kännas konstigt med publik nu istället, säger Lindner och fortsätter:

– Att det inte varit någon publik tror jag har gynnat oss eftersom vi är en mindre klubb. Vi har inte lika många fans som storklubbarna.

Men Lindner har saknat boisarna på läktaren – och förhoppningsvis kan han få se dem på Varberg Energi Arena nästa år.

– Vi hoppas såklart att alla Varbergssupportar ska få njuta av Allsvenskan nästa år på samma sätt som vi spelare har njutit den här säsongen.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här