Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Lagkaptenen fick föras till sjukhus när Bois förlorade mot Häcken

Lagkaptenen skadad och förd till sjukhus. En utvisning. En straff. Allt gick emot Varbergs Bois FC som dessutom bjöd på en ängslig första halvlek.
- Vi hade en go känsla, men det blir tufft och uppförsbacke när allt händer på en gång, säger målvakten Philip Mårtensson.

Ja, det blev en riktig jobbig första halvlek som ställde till det för Varbergs Bois när BK Häcken i den åttonde omgången till slut spräckte sin vinstnolla.

– Vi kan väl säga att vi sitter kvar i bussen när vi kommer hit. Vi är jävligt passiva och extremt utspridda, fortsätter Mårtensson.

Modet sjönk snabbt hos Boisarna.

Först var det lagkaptenen Jon Birkfeldt som sjönk ner på planen efter att ha fastnat i konstgräset och till slut fick rullas ut med bårvagnen - redan i 13:e minuten. Han fick senare föras till sjukhus.

– Det är en fot som han går ner olyckligt med, men som jag förstod det var det inte den fot som han har opererat så det är väl positivt, säger tränaren Joakim Persson i en första statusuppdatering.

Luke Le Roux blev utvisad

Mardrömmen fortsatte när Bois Luke Le Roux rev ner den snabbe Benie Adama Traore - och blev utvisad. På den efterföljande frisparken gjorde Philip Mårtensson en kanonräddning när Patrik Wålemark bände bollen runt muren.

Men i numerärt underläge försvann ytterligare energi.

Hemmalagets ledningsmål kom istället genom Adama Traore som väggade sig igenom Bois försvar med hjälp av Alexander Jeremejeff och chippade in bollen i 25:e minuten.

En kort stund senare fick Häcken straff som Jeremejeff placerade in. Det var Patrik Wålemark som uppvaktades av både Adama Fofana och en utrusande Philip Mårtensson.

– Jag vet inte var han hittar straffen? Situationen är över och han har fått avsluta. Jag upplever det som han trillar innan. Jag glider ut och täcker boll - och kan ju inte stanna mitt i allt, menar Mårtensson.

Innan pausvilan hann även Johan Hammar träffa ribban och Tobias Heintz lobba in Häckens tredje mål - och redan då var det kört för Bois del.

– Det blev precis som det brukar när vi besöker den här arenan. Vi är inte etta, tvåa eller trea på bollen. Birkfelt går sönder, vi drar på en utvisning och ska vara oerhört tacksamma över att det bara står 3-0 efter första halvlek, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Jag tycker dock att vi kan vara stolta att vi gav dem en match i andra, så de i alla fall behövde duscha efter matchen.

Till andra halvlek bytte Joakim Persson ut Albin Mörfelt och Robin Simovic och skickade istället in Albert Ejupi och Gideon Mensah.

Även Ryan Moon och Simon Karlsson Adjei kom in och den senare av dem fixade en straff i 72:a minuten som han iskallt placerade in till 1-3 bakom Pontus Dahlberg.

Joakim Persson valde att inte lägga någon energi på domaren.

– Jag tycker inte det är läge för vår del att gnälla. Ibland måste man säga att motståndaren är så mycket bättre. Att vi blir en man mindre gör inte att det blir lättare. Jag misslyckades att få fram till mina spelare att Häcken är ett jävligt bra lag. Jag var lite orolig att det skulle bli proppen ur. Man kan väl säga att ketchupflaskan var upp och ner från start.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här