Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Kvitteringen som ingen trodde var möjlig

Med en man mer hade Varbergs Bois vänt matchen och stormade mot tre poäng. Men trots det numerära överläget lämnades Mattias Bouvin sopren och kunde kvittera på stopptid.
– Vi vet vad vi ska göra så jag vet inte varför vi inte tar jobbet och orkar ta de meterna som krävs, sa lagkapten Jesper Modig

Hela Påskbergsvallen trodde nog att den dystra trenden var över. Varbergs Bois hade med två mål på två minuter vänt underläget mot ett decimerat Frej som inte kom någonstans.

Men efter en inspark hittade ett inlägg till långe Luca Gerbino Polo som med en skarv hittade fram till en fristående Mattias Bouvin som placerade in en högst oväntad kvittering fram till 2-2.

– Vi har inte riktigt koll på situationen, jag har sett målet nu i efterhand och det är en spelare som ligger fel i sin position men vi förlorar som ett lag och vinner som ett lag, sa Jesper Modig.

Tränare Joakim Persson var frågande till hur målet kunde komma till på ett så enkelt sätt.

– Vi har tre mittbackar på plan och man kan tycka att vi borde vara redo att ta första kampen. Hade han nickat fram den hade jag kunnat köpa det, han är bra i luften. Men han får toucha fram den, sa Persson och fortsatte:

– Men vad resten gör det vet jag inte, det är anmärkningsvärt att han får stå i straffområdet, ta det lugnt och lägga fram den. Det irriterar mig.

Läs mer: Betygen på Boisarna efter Frejs sena kvittering

Bois hade annars kommit tillbaka från en på nytt svag inledning defensivt. Astrit Seljmani och Robin Book vände matchen på bara någon minut med kvarten kvar. Då var dessutom Bois en man mer efter att Jean Carlos de Brito viftat med armen i Daniel Krezics ansikte.

– Jag är nöjd med anfallsspelet i dag, vi borde ha haft ett kryss med oss redan in i paus, sa Persson.

För redan efter elva minuter kunde Leo Bengtsson sätta ettan bakom ett passivt hemmaförsvar.

– Jag var frustrerad i första halvlek, jag spelar med mycket känslor och det är klart att jag reagerar när saker inte går som de ska. Samtidigt försöker jag göra så gott jag kan, jag skriker inte för att någon är dålig, sa lagkapten Modig som försökte gjuta liv i sina lagkamrater.

Hur kan ni starta på det sättet med tanke på matchen mot Degerfors senast?

– Det är inte okej, jag vet inte vad det beror på. Kanske att man tror sig vara för bra för den här serien, förhoppningsvis blir det här en väckarklocka. Gör man inte det tråkiga i fotboll som är att ta löpmeter och vinna dueller så vinner man inte heller några matcher.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här