Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

”Kungen av Superettan” tränar med Varbergs Bois

En spännande spelare tränar för tillfället med Varbergs Bois. Senast han spelade i Sverige med Örgryte IS vann han Superettans poängliga.
– Det året var han löjligt bra, säger Thomas Askebrand.

Under onsdagen hade Varbergs Bois besök av en spelare som tränade med laget. Det handlar om den 28-årige offensive mittfältaren Diego Montiel som för tillfället tillhör Vendsyssel FF i den danska andradivisionen.

Den Västerås-fostrade spelaren representerade såväl Dalkurd som Gefle och Sirius i Superettan innan han hamnade i Örgryte säsongen 2018 som den säsongen tränades av Varbergs Bois nuvarande sportchef Thomas Askebrand.

2018 gjorde Montiel hela 13 mål och 14 assist på 28 matcher för Örgryte i Superettan.

– Han var ”kungen av Superettan” det året och vann poängligan. Han var fantastiskt bra och gick till Danmark efter det där han varit i några år nu, säger Thomas Askebrand.

Han fortsätter:

– Det är världens finaste kille och en fantastisk fin fotbollsspelare. Om han kommer i närheten av den nivån han hade då skulle han fortfarande vara alldeles för bra för Superettan.

Spelaren skadade sig i Danmark tidigare under säsongen och kommer inte förlänga med Vendesyssel. Han har ännu inte gjort klart med vart han ska spela nästa år.

Förutom att ha haft Askebrand som tränare är han även god vän med Bois målvakt Stojan Lukic.

– Han är på väg tillbaka efter en korsbandsskada så han är med och tränar här. I första hand för att rehabilitera sig för att kunna komma tillbaka på fotbollsplanen fullt ut.

– Samtidigt får han bekanta sig med oss också. Sen får vi se om han tycker att det kan vara intressant att han spelar här nästa år och om vi också vill det.

För att ta sig tillbaka efter skadan jobbar han med Halmstads BK:s erkänt duktige sjukgymnast Simon Bakkioui. Därför har han även tränat med HBK.

LÄS OCKSÅ: Fredrik Danielsson väntar på ett framtidsbesked från Varbergs Bois

LÄS OCKSÅ: Varbergs Bois sportchef om Tobias Linderoths önskemål: ”Fått en liten lista”

LÄS OCKSÅ: Martin Skogman fick frågan om fortsättning – men tackade nej

LÄS OCKSÅ: Gideon Mensah förlänger kontraktet med Varbergs Bois

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här