Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Efter tiden med Halda Kabil och Jörgen Gustafsson vid rodret kommer Varbergs Bois nu i fortsättningen att tränas av Jörgen Wålemark och Igor Krulj.

Krulj blir Wålemarks högra hand i Varberg

Jörgen Wålemark har utsett sin assisterande tränare i Varbergs Bois. Igor Krulj tar steget upp från U21-laget. – Honom känner jag mig jättetrygg med, säger Wålemark.

Det är mycket nytt i Varbergs Bois just nu. På torsdagskvällen offentliggjordes den nya styrelsekonstellationen och senare avslöjade klubbens nya tränare Jörgen Wålemark, exklusivt för Hallands Nyheter, vem som kommer bli hans assisterande coach nästa säsong.

Igor Krulj tar klivet upp från U21-tränare till seniorerna.

Jörgen Wålemark känner sig trygg med sitt val.

– Han har bra koll och är hungrig. Han vill framåt så det känns jättebra. Riktigt bra fotbollskunnande har han så det är kanon, säger han till HN.

Igor Krulj har den senaste tiden lett A-lagets träningar varpå han lärt känna Wålemark bättre.

– Det har fungerat bra. Han har gått en avancerad tränarutbildning där han fått bra med vitsord, eller vad man ska säga. Jag har bara hört positiva saker och alla som träffat honom går i god för att det är en kanonkille.

– Han har ett Varbergshjärta också. När han får chansen att kliva upp ett snäpp så tror jag han känner att det är ett steg i rätt riktning, säger Wålemark som lyfter fram Kruljs scoutning av motståndet som en av hans bästa egenskaper.

– Han visar upp videoklipp för spelarna så de verkligen förstår och scoutar på ett mycket bra sätt. Han har riktigt bra koll.

Igor Krulj själv är minst lika exalterad.

– Det ska bli jävligt kul och spännande att köra tillsammans med Jörgen. Han har ju själv spelat på hög nivå så han vet vad som krävs av spelarna.

– jag har träffat honom en del den senaste tiden och det är en positiv människa som vill få struktur och disciplin. Varberg kommer bli väldigt professionella i allt och det känns spännande, säger Igor Krulj.

I och med detta så tvingas Jörgen Gustafsson, som assisterade Halda Kabil under den gångna säsongen, kliva åt sidan och lämna arbetet runt A-laget.

Varbergs Bois sportchef Fredrik Mohlin bekräftar att Jörgen Gustafsson inte kommer att ingå i tränarstaben.

På vem initiativ är detta?

– Det är Varbergs Bois som tagit beslutet.

Jörgen Wålemark påpekar att det är viktigt att han får sätta sin egen prägel på tränaruppsättningen.

– Jag måste känna att det känns rätt för mig. Nu har jag ett namn jag brinner mycket för som kommer göra ett jättebra jobb, säger han.

HN har sökt Jörgen Gustafsson.