Keanin Ayer riskerar avstängning i premiären

Även om Joakim Persson var nöjd med genrepet mot Häcken fanns det en smolk i glädjebägaren. Keanin Ayer drog på sig ett rött kort och lär bli avstängd i premiären.

ANNONS
|

Varbergs Bois gick ut med en inställning i matchen mot Häcken att spela som om de vore tio man.

I andra halvlek så överträffade verkligheten dikten när man fick avsluta med nio man efter utvisningar på både Albin Winbo och Keanin Ayer.

– Det är inte ofta man får två röda i samma match, säger Joakim Persson.

Dessutom var Keanin Ayers röda ett direkt rött kort som måste bedömas som en grov utvisning. Sydafrikanen satsade aggressivt i en tackling på mittplan med sulan framme, som tur var för Häckens Jack Lahne hann han undan.

– Ja den kan de inte smyga undan så det kommer bli en rapport. Han blir säkert avstängd i två matcher, säger Persson och fortsätter:

ANNONS

– Det blir ju alltid så när han (Robert Daradic) dömer, det kan väl räcka med att ge honom ett gult och säga till oss att vi får plocka av honom. Men det är ju inte bra gjort av Keanin heller.

Albin Winbo drog på sig två gula kort och riskerar i och med det ingen avstängning i seriespelet. Dock kunde det ha varit en annan färg på hans första kort efter en rejäl nedsparkning av Leo Bengtsson.

– Albin är övertygad om att han kommer vara först på bollen och satsar fullt ut i den situationen, säger Persson.

Läs mer: Kampen om målvaktsposten i premiären är avgjord

ANNONS