Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Keanin Ayer fick lämna Varbergs Bois träning blodig

Bara två matcher återstår innan den allsvenska premiären. Och i nuläget är det helt öppet om vem som då vaktar målet mot Mjällby.
– Det är jämnt skägg, de har olika egenskaper men är väldigt jämna, säger Joakim Persson.

Med bara två veckor kvar till den allsvenska premiären mot Mjällby tar Varbergs Bois emot Gais under lördagen.

Och det small rejält på träningen inför det ”grönsvarta derbyt”.

– Keanin (Ayer) spräckte bägge läpparna efter en armbåge från (Robin) Tranberg. Det bara pissade blod här över planen. Men han ska ändå kunna starta, två läppar läker ganska snabbt, säger Joakim Persson som har planen klar inför morgondagen.

– Det handlar mycket om att de som ligger närmast en startplats men inte spelade mot Värnamo ska nu få en match att visa upp sig i.

Adama Fofana testas i ny position

Dessutom testas Adama Fofana i en ny position som en av de som skuggar bakom Robin Simovic i anfallet.

– Det ska bli väldigt spännande att se om det kommer ut något av det eller om vi kan stryka det som en idé, säger Persson och fortsätter:

– Han har vissa egenskaper som är giftiga och han kan bli farlig om han ligger närmre motståndarnas mål vid en omställning. Kan han dessutom få med sig de Brito på utsidan så kan det bli riktigt bra. Idén har funnits i mina tankar ett tag så jag vill checka av den.

Osäkert vem som står i premiären

Den stora funderingen ligger annars just nu på målvaktsposten. August Strömberg får chansen mot Gais medan Philip Mårtensson får stå i sista träningsmatchen, mot Häcken på påskafton.

– ”Agge” får stå nu, det hade blivit lite för långt mellan matcherna annars. Sen får Philip en match mot Häcken där han kanske får lite mer att göra. Där får vi se honom mot ett bättre motstånd och det är jag spänd på, säger Persson.

Har du bestämt vem som står i premiären?

– Nej, de är väldigt jämna. Det har varit ganska lugna matcher det sista så det är svårt att säga något om deras form. Nu är det upp till dem själva att visa att de vill stå i premiären.

Så startar Varbergs Bois

August Strömberg - Keanin Ayer, Joakim Lindner, Oliver Stanisic, Hampus Zackrisson, Jean Carlos de Brito - Albin Winbo, Albert Ejupi - Albin Mörfelt, Adama Fofana - Robin Simovic

Läs mer: Se matchen mot Gais här

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här