Simon Karlsson Adjei gick mållös från derbyt,
Simon Karlsson Adjei gick mållös från derbyt, Bild: JOHAN BOREHED

Karlsson Adjei väntar fortfarande på första målet

Kryss i derbyt mot Falkenbergs FF. För Simon Karlsson Adjei kändes det helt okej.
– Årets första match och tempot var bra därute, säger han.

ANNONS
|

Nu spelade visserligen Varbergs Bois mot Tvååker i onsdags, men den räknar inte Karlsson Adjei.

– Det var inte riktigt en fotbollsplan vi var på då, säger Simon Karlsson Adjei.

Anfallaren har kommit ny från Assyriska Turbadin och ses lite som den som ska ersätta Hammarby-flyktande skyttekungen Astrit Selmani. Så här i början gäller det först att komma in i spelet och hitta sin roll.

– Det var mycket energi på planen. Vi spelade helt okej. Man lär känna varandra på planen och hur vissa rör sig. Fortfarande är det mycket att ta in, säger Simon som hade ett par halvlägen.

ANNONS

– Första halvlek var bra. Bollen studsar på mållinjen vid hörna som man borde kunna trycka in, säger Karlsson Adjei.

Ett faktum är dock att det nu gått två matcher och han väntar fortfarande på sitt första mål i Bois-tröjan.

– Jag är lite van vid hur Bois pressar - från mitt förra lag. Sen är jag en nummer nio och jag ska göra mål så är det bara. I dagsläget har jag inte gjort mål och inte i förra matchen heller. Sätter jag alla grejer, klarar av att ta emot bollen, vara stark och jobba hårt, då vet jag att resten kommer sen.

Höga förväntningar från Joakim Persson

Tränaren Joakim Persson tror mycket på sitt nyförvärv, men ställer också höga krav på killen som gjorde 25 mål på 27 matcher i Ettan Södra i fjol.

– Simon jobbar på bra, men han får nog steppa upp några steg, säger Persson som nu i alla fall hade en match att se tillbaka på.

Riktigt så var det inte mot Tvååker.

– Det var lite lättare att analysera och det man får ut av vissa spelare. Sen tre gånger 45, det tar även mentalt på en tränare. Första halvlek är jag jättenöjd med. Andra ser det ganska bra ut - tills Falkenberg gör sitt mål. Jag tror inte August (Strömberg) behöver göra många räddningar i dag. Sen tror jag aldrig vi mött FFF utan att han (Edi Sylisufaj) gjort mål så det var inga konstigheter.

ANNONS

Persson gladdes sig åt bredden i laget och att spelare som Gustav Nordh, Tashreeq Matthews och Albin Mörfelt visade framfötterna. Dock led han med Luke Le Roux som skadade sig.

– Det var en ”knä mot knä” och sånt brukar göra jävligt ont.

Highlights: Se Sylisufajs sjuka drömmål

Läs mer: Oavgjort i träningsderbyt mellan Bois och FFF

Mer från matchen: Se reprisen här

ANNONS