Jon Birkfeldt, som varit en av Varbergs Bois viktigaste så här långt i Allsvenskan, gjorde comeback mot Östersund. Mittbacken är nu fit for fight efter sin skada.
Jon Birkfeldt, som varit en av Varbergs Bois viktigaste så här långt i Allsvenskan, gjorde comeback mot Östersund. Mittbacken är nu fit for fight efter sin skada. Bild: Krister Andersson

Jon Birkfeldt laddad när Varbergs Bois tar emot svenska mästaren Djurgården

Efter ett snöpligt poängtapp senast väntar nu svenska mästaren Djurgården för Varbergs Bois.
– Det är alltid kul att möta storlagen, säger mittbacken Jon Birkfeldt.

ANNONS
|

Bollen styrdes, via Jesper Mordigs vad, in bakom Stojan Lukic när klockan tickade upp mot 94 minuter.

Målet innebar en poäng istället för tre till Varbergs Bois.

”Fantastisk” stämning i Varbergs Bois

– Vi får glömma de 30 sista sekunderna. Det är åtta man som gör stora grova fel men övriga 93 minuter var det bästa vi presterat i år, säger Joakim Persson.

Poängtappet till trots är stämningen i truppen fantastisk, menar Persson. Alla spelare förutom Joakim Lindner, som förväntas vara matchredo om tre veckor, fanns till hands under tisdagens träning.

Någon startelva gick inte att utkristallisera och det beror på att tränare Persson inte har bestämt vilka han ska ställa ut på Varberg Energi Arena.

ANNONS

– Jag har ingen aning. Vi får ta beslut imorgon (läs; onsdag).

Mot Östersund använde sig Bois av en fyrbackslinje istället för den sedvanliga fembacklinjen.

– Det fungerade väldigt bra. Men om det blir en fyra eller femma mot Djurgården, det får vi se. Djurgården spelar ganska direkt, vill spela in bakom backlinjen och vänder spelet frekvent. Det viktigaste blir att spelarna är hundraprocentiga i just den rollen de får för dagen.

Jon Birkfeldt tillbaka: ”Har känts bra”

Det har varit en kraftig ruljans där bak. Viktiga trion Jon Birkfeldt, Hampus Zackrisson och Joakim Lindner skadade sig i stort sett samtidigt.

Zackrisson var snabbt tillbaka medan Birkfeldt gjorde comeback i söndags.

– Man vill ju alltid spela men det var välbehövligt att få vila lite. Nu är man inne i det igen och det är bara att köra på, säger Birkfeldt som varit en av lagets bärande spelare sedan anslöt från IK Frej inför säsongen.

– Det har känts bra. Jag kom in i det snabbt och sen har jag bara kört på, inte tänkt så mycket på det. Det går som det går, säger han med ett leende.

Hur har du upplevt ruljansen som har varit i backlinjen på slutet?

ANNONS

– Man känner sina medspelare så pass bra att det inte har varit några problem. Det kommer skador under en säsong, det är så fotbollen fungerar.

Bois har redan tagit poäng mot storlagen AIK och Malmö. Svenska mästaren Djurgården har inte riktigt fått igång det fina fjolårsspelet fullt ut ännu men ligger på en fjärdeplats.

– Det är alltid kul att möta storlagen. Det blir viktigt att vi ligger tajt och går mycket på kontring där de är lite svagare. Vi ska egentligen bara fortsätta som vi har gjort. Vi vet att lag inte gillar att komma ner hit och möta oss. Vi spelar tufft och har tagit poäng på det sättet innan, varför ska vi inte kunna göra det igen?

ANNONS