Joakim Perssons väljer mellan 15 spelare

Varbergs Bois har roterat flitigt under de första allsvenska omgångarna. Och vem som startar i matchen mot Falkenbergs FF är ännu oklart.

ANNONS
|

Historiskt allsvenskt derby mot Falkenbergs FF väntar på måndagen. Något som också märktes under söndagens träning.

Tempot var högt och spelarna var på hugget – kanske till och med lite för mycket på hugget.

– Stundtals såg det nästan lite våldsamt ut. Det var någon duell mellan Aliev och Birkfeldt och någon mellan Aliev och Tranberg. Jag gillar ju att det ska smälla, men dagen innan match kanske det är lite dumt. Det är en balansgång mellan att spela tufft och korkat, säger tränare Jokaim Persson.

Femton spelare aktuella för Varbergs Bois startelva

Just Alibek Aliev är en av de spelarna som slåss om en startplats. Men under söndagens matchförberedande träning var det istället Alexander Johansson som spelade som nummer nio.

ANNONS

Men vem som startar mot Falkenberg återstår att se. Enligt Joakim Persson är elvan ännu inte helt spikad.

– Det står mellan femton spelare. Idag spelade vi med en startelva på träningen, men om det blir den får vi se. Vi har provat en tre-fyra varianter under veckan, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Det kan bli Adama (Fofana) till vänster, Keanin (Ayer) till höger, det kan bli (Alibek) Aliev på topp och det kan bli (Albin) Winbo och (Jesper) Modig från start. Vi har alternativ. Det finns ytterligare spelare som visat fina intentioner som kanske inte kommer vara med i truppen.

Lyxproblem?

– Ja, med tanke på att media sa innan säsongen att vi inte har några spelare, så är det en ganska bra bredd vi har tycker jag.

En spelare som inte kommer komma till spel är Astrit Selmani.

– Han måste vara fullt frisk i ungefär en vecka innan vi sätter honom i matchspel igen. Men, det börjar närma sig. Nu sprang han lite lätt idag (söndag) så jag räknar med tre-fyra dagar innan vi vet mer.

Stojan Lukic redo att möta gamla lagkamrater

Vem som kommer vakta Varbergs Bois mål är enligt Joakim Persson inte heller helt bestämt. Under söndagens träning var det Stojan Lukic som stod mellan stolparna i vad som såg ut som den troliga startelvan.

ANNONS

– Det kan ju svänga ganska snabbt. Även om jag stod idag (söndag) är det en hel dag tills imorgon (måndag). Man vet aldrig, säger han.

Stojan Lukic spelade i Falkenbergs FF mellan 2008-2012.

– När man har varit i en förening tidigare är det alltid speciellt att möta dem. Speciellt när det är ett derby också. Sedan har jag ju spelat med Stoffe (Christoffer Carlsson), Tibbe (Tibor Joza och Tobbe (Tobias Karlsson) och det ska bli riktig kul att möta dem.

Vem ser du som favoriter i derbyt?

– Som nykomling är man alltid underdogs. Så, det är väl dem. Men vi tror såklart på att vi kan vinna.

Joakim Persson:

– Historiskt ju de (Falkenberg) storebror. Men vi ska visa att lillebror har växt.

Läs mer: Martin Örtegren: Allsvenskt derby mellan Varbergs Bois och Falkenbergs FF

Läs mer: Falkenbergs FF:s Tobias Karlsson nybliven pappa

Så såg Varbergs Bois startelva ut på söndagens träning:

Stojan Lukic – Hampus Zackrisson, Jon Birkfeldt, Joakim Lindner – Daniel Krezic, Luke Le Roux, Albert Ejupi, Anton Liljenbäck – Gustaf Norlin, Alexander Johansson, Robin Tranberg.

ANNONS