Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Persson är orolig över Luke Le Rouxs skada Bild: KRISTER ANDERSSON
Joakim Persson är orolig över Luke Le Rouxs skada Bild: KRISTER ANDERSSON

Joakim Persson orolig över nyckelspelarens skada

Det blir rejäla förändringar i Varbergs Bois startelva till matchen mot HBK. Dessutom finns en oro över Luke Le Rouxs status efter smällen mot FFF.
– Han har fruktansvärt ont, säger manager Joakim Persson.

Efter matcher mot Tvååker och Falkenbergs FF väntar nu årets första möte med en seriekonkurrent för Varbergs Bois. Match mot Halmstads BK i Borås.

– Vi tränade där tisdag och onsdag, det var fantastiskt. Visst, man lägger tre timmar i buss men det viktigaste är att killarna känner att det är värt att lägga den tiden, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Vi kan ju helt plötsligt träna på andra saker när man kan stå still en stund utan att förfrysa.

Sedan matchen mot Falkenbergs FF har truppen tunnats ut. Simon Karlsson Adjei har problem med en ljumske, Alexander Johansson har en vadskada och Anton Liljenbäck är sjuk.

Luke Le Roux skadad

Det största problemet för Joakim Persson är dock Luke Le Roux som fick gå av efter bara några minuter mot FFF.

– Han kan fortfarande inte röra sig ordentligt. Vårt medicinska team säger att det var en smäll knä mot knä, men nu har han en ny undersökning på måndag, säger Persson.

Är du orolig för hans status?

– Ja det är lite oroväckande. Han har fruktansvärt ont så det finns absolut en oro att det är något värre.

Varbergs Bois har ännu inte vunnit någon match på försäsongen och nu väntar det på papperet tuffaste motståndet hittills.

– Kommer vi upp i samma nivå som mot FFF är jag väldigt nöjd. Vi testar trots allt lite andra konstellationer. Det handlar mycket om att jag vill se individuella prestationer som håller den nivå vi vill, säger Persson och fortsätter:

– Jag vill att vi hittar offensiva lösningar när vi hamnar under tryck, eller i alla fall att vi har intentionerna att lösa det. Sen kommer vi kanske testa lite grejer som vi inte brukar göra för att se hur Halmstad reagerar. Det kan bli positivt eller rent kaos.

Så startar Varbergs Bois

Philip Mårtensson - Andre Boman, Joakim Lindner, Oliver Stanisic, Hampus Zackrisson, Jakob Lindahl - Albin Winbo, Keanin Ayer - Robin Tranberg, Viktor Karlsson - Rasmus Cronvall

Läs mer: Följ matchen mot HBK i HN:s liverapportering

Läs mer: Ingen flytt till IFK Norrköping för Adama Fofana

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här