Joakim Persson: ”Häcken kommer knäcka koden förr eller senare”

Varbergs Bois FC kommer med stärkt självförtroende till Bravida Arena. Värre är det hos gänget från Hisingen.
– Häcken är tvingat att ta tre poäng. Vi behöver inte ha någon panik framåt, säger tränaren Joakim Persson.

ANNONS
|

Varbergs tränare Joakim Persson hoppas på en bra prestation i sista matchen innan semestern. Häcken borta väntar på söndag.
Varbergs tränare Joakim Persson hoppas på en bra prestation i sista matchen innan semestern. Häcken borta väntar på söndag. Bild: KRISTER ANDERSSON

Persson själv visade att takterna fortfarande sitter i. På lördagsträningen vann han avslutningstävlingen mot bland andra Simon Karlsson Adjei och Robin Simovic.

– Om jag bastar sju timmar i sträck så kanske jag går ner 27-28 kilo och startar, säger Joakim Persson efter passet.

Det märks att stämningen är på topp efter trepoängaren mot IFK Norrköping. Robin Simovic körde för fullt, trots att han på fredagsträningen fick lite känning i vaden. Ispåsen var också nära att komma fram när Philip Mårtensson skadade sig vid en skottövning - men målvakten kunde resa sig och enkelt spela vidare.

Sista matchen innan semester

Bois har tagit sju poäng under våren. BK Häcken på bortaplan blir den sista uppgiften innan lite semester tar vid.

ANNONS

– Tabellen ljuger kanske lite i och med att Häcken har skapat lika mycket som förra året. De har inte satt dit bollen och då vinner man inga fotbollsmatcher. Därför är de sist just nu. Vi vet att de är starka på sitt konstgräs, men vi känns heta och jag är väldigt optimistisk inför imorgon, säger Anton Liljenbäck som gjorde en säsong i BK Häcken 2014.

Då var han arton år och kvar i hemmalagets trupp finns bara Gustav Berggren.

– De har duktiga spelare som inte fått till det. De är i en liten kris och tränaren ska lämna. Så vi ser bara möjligheter att göra det till vår match och knipa tre poäng, fortsätter Liljenbäck.

Anton Liljenbäck gjorde en säsong i BK Häcken 2014.
Anton Liljenbäck gjorde en säsong i BK Häcken 2014. Bild: KRISTER ANDERSSON

– Trea förra året och guldfavoriter inför detta året. Man kan säga att de inte har fått till det. Men de har skapat precis lika mycket om man tittar på siffrorna. Det är effektiviteten, och sen har inte försvarsspelet stämt. Man blir passiv istället för att ta två steg fram, de är inne i en sån fas. De kommer knäcka koden förre eller senare, för det är ett jävligt bra fotbollslag vi ska möta. Vi måste göra en topprestation för att få med oss så mycket som möjligt, säger Joakim Persson.

ANNONS

Som är belåten med hur det har sett ut den senaste tiden.

– Vi har gjort tre, fyra jättebra prestationer och jag kan till och med tycka att vi skulle fått mer med oss. Därför var det skönt med trean senast, vi tar med oss den känslan.

Persson kommer inte stuva om så väldigt mycket till denna match. Det är kring centrala mitten som funderingarna går.

– Det beror på hur jag vaknar upp i natt. Vi har lite funderingar och skavanker. Nu verkar inte (Martin) Olsson komma till start och (Rasmus) Lindgren är avstängd. Det är vilka spelartyper vi kan tänka oss, men det blir inga stora rockader. I matchen mot Hammarby gjorde (Robin) Tranberg och Albert (Ejupi) det jättebra, och Luke Le Roux och Albin Winbo var bra senast.

– Oavsett vad vi väljer gör vi inte fel. Och spelarna är proffsiga i attityden. Även om man börjar på bänken och bara får hoppa in, vet de vad det betyder för helheten. Det är inte alltid man får fram det budskapet i en fotbollsgrupp.

Tålamod blir lite av nyckel för Bois.

– Häcken är tvingat att ta tre poäng. Vi behöver inte ha panik framåt. Ju längre matchen lider ju mer måste de gå för tre poäng hemma mot Varberg. För vår del är det viktigaste att proppen inte går ur förrän i morgon. De har skickliga spelare som Leo Bengtsson, (Alexander) Jeremejeff och (Patrik) Wålemark, så det krävs inte så mycket. Samtidigt vill vi komma in i boxen och skapa så mycket möjligt. Senast fick ju bort bollarna från fasta och det ska vi bygga vidare på. Gör vi en bra prestation finns alla möjligheter, men det är helt upp till oss själva.

ANNONS
ANNONS