Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktige mittbacken Joakim Lindner är på väg tillbaka efter sin fotskada.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Viktige mittbacken Joakim Lindner är på väg tillbaka efter sin fotskada. Bild: KRISTER ANDERSSON

Joakim Lindner kan vara tillbaka i Bois nyckelmatch

Joakim Lindner har missat de två senaste matcherna för Varbergs Bois med en fotskada. Nu är mittbacken på väg mot en sensationellt snabb comeback.
– Vi har hopp om att han kan spela på måndag, säger tränare Joakim Persson.

Det var i slutskedet av matchen mot Kalmar FF som Joakim Lindner ådrog sig en fotskada. Vad som först troddes vara ett uttänjt ledband och några dagars bortfall visade sig vara mer komplicerat.

Men nu är mittbacken på väg mot en snabbare återkomst än någon vågats hoppas på, förutom han själv då.

– Det ska inte vara helt omöjligt med Elfsborgsmatchen, sa Lindner i fredags när han rehabtränade i anslutning till övriga lagets träning.

Och nu verkar Lindner kunna få rätt.

– Han har gjort en halv träning med laget och nu handlar det mest om hur det går de närmsta tre dagarna. Är han i full träning på fredag så är han högaktuell för spel mot Elfsborg, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Det är ingen risk att han förvärrar skadan utan det handlar om hur mycket smärta han klarar av att spela med.

Luke Le Roux är kvar i Sydafrika

Alibek Aliev och Sebastian Nanasi, som haft lättare skadeproblem, är också tillbaka i träning. Däremot saknar Varbergs Bois fortfarande viktige mittfältaren Luke Le Roux som är kvar i Sydafrika.

– Det går inte direkt framåt. Just nu väntar de på något besked som ska komma inom 48 timmar, men efter det är det dags för en ny instans, säger Persson som räknar bort Le Roux till måndagens match där Gustaf Norlin och Jesper Modig också är avstängda.

Skyttekungen Astrit Selmani har vilat under inledningen av veckan med smärta i baksida lår men riskerar inte att missa mötet med Elfsborg.

– Det ska inte vara någon fara. Det är han själv som säger att han har gått på lite hårt, säger Persson som under onsdagen hade 30 spelare i träning.

– Alla ”Giffare” är ju tillbaka med oss nu också. Jag får försöka hitta övningar i boken ”Så här bygger du en fotbollsträning för 30 spelare”, skojar Persson.

Läs mer: Kosovos landslagsledning har ögonen på Selmani

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här