Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Modig ser ut att få starta mot Norrköping när försvarsduon saknas. Bild: JOHAN BERNSTRÖM
Jesper Modig ser ut att få starta mot Norrköping när försvarsduon saknas. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Jesper Modig tillbaka i startelvan

Joakim Lindner och Hampus Zackrisson deltog inte under tisdagens träning inför Norrköping borta. Nu ser Jesper modig ut att få chansen i backlinjen.

BoIS satte sig under tisdagen i bussen med destination Norrköping. Där väntar serieledaren i Allsvenskans tionde omgång.

– Det känns spännande, det kan hända vad som helst. Det kan bli ovana positioner men det är fotbollsspelare och då ska man lösa det, säger Varbergs tränare Joakim Persson.

Selmani spelade mittback

För spännande och ovist, det kommer det att bli. Under den matchförberedande träningen saknades försvarsduon Lindner och Zackrisson ute på planen. Istället fick anfallaren och lagkapten Astrit Selamni agera mittback.

– Utan att säga och avslöja för mycket så tror jag inte att Astrit kommer att spela mittback i alla fall, säger försvaren Jesper Modig.

Mittbacken är en av de spelare som med största sannolikhet kommer att få chansen när Persson skissat klart på sin elva.

– Först och främst är det tufft att Lindner och Zackrisson är skadade, men sen är det skönt att jag äntligen får spela, säger Modig och fortsätter:

– Jag har bara gjort inhopp och två starter så det känns ändå kul. Det gäller bara att visa nu när jag får chansen att jag är redo att ta den. Vi har bevisat att vi är duktiga så länge vi är ödmjuka inför uppgiften. Går vi in med rätt mängd självförtroende och ödmjukhet så har vi chans till tre poäng.

Snabbast i Allsvenskan

Det är kanske just nu kamraterna från Norrköping är som mest tacksamma att möta. Serieledaren kommer till matchen med säsongens första förlust i bagaget. 4-2 fick man se sig slagna med när överraskningsgänget Sirius ställde till det rejält för Jens Gustafssons gäng.

– Sirius gjorde det fruktansvärt bra. Men släpper man in fyra mål, som hade kunnat vara betydligt fler så finns det självklart chanser för oss att ställa till det, säger Persson.

Forwarden Totte Nyman med meriter från det svenska landslaget leder i dagsläget den allsvenska skytteligan. Samtidigt finns det otrolig kvalité i andra spelare som Jonathan Levi och Sead Haksabanovic menar Persson.

– Norrköping har extremt mycket individuell skicklighet. Det finns många gubbar som är duktiga i en mot en och får Norrköping för många sådana lägen så gör de åtminstone två eller tre mål, det har vi inte råd med, säger Persson.

BoIS var inför mötet mot AIK det lag i Allsvenskan som anfallit överlägset snabbast när chansen getts. Det går i genomsnitt i 3,85 meter per sekund när de grönsvarta ställer om, närmast är Örebro på 3,06 m/s. Och omställningarna kommer bli av största vikt även på onsdag.

– Vi ska kunna acceptera att vi måste försvara oss i vissa stunder, men när vi får chansen gäller det att ställa om snabbt och ta tillvara på våra lägen, säger Persson och fortsätter:

– Vi har absolut inget att förlora. Förlorar vi med 10-0 mot Norrköping är det ingen som lyfter på ögonbrynen, det är den skillnaden det ska vara ibland men ofta så blir det inte så.

LÄS MER: Frågetecken i BoIS-försvaret inför Norrköping

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här