Jesper Modig lämnar Varbergs Bois efter två och en halv säsong.
Jesper Modig lämnar Varbergs Bois efter två och en halv säsong. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Jesper Modig om att lämna Varbergs Bois

Igår kom beskedet att den tidigare lagkaptenen Jesper Modig lämnar Varbergs Bois. Ett beslut som var ömsesidigt enligt mittbacken.

ANNONS
|

Jesper Modig var lagkapten när Varbergs Bois vann Superettan 2019. Men i år har mittbacken fått begränsat med speltid och under torsdagen kom beskedet att det inte blir någon fortsättning i grönsvart tröja nästa säsong.

– Uppsägningen var ömsesidig. Det ska bli otroligt skönt att ha en annan tränare nästa säsong, så kan jag säga, säger Modig utan att vilja utveckla sitt svar.

Modig skrev på ett kontrakt på 1+1 år i vintras och båda parter kunde bryta inför 2021.

– Framförallt är det speltiden som gör att jag vill lämna, men det har varit lite andra saker runt om också. Jag är väldigt sugen på att byta miljö, säger Modig.

ANNONS

Från lagkapten till bänkad

Det är ingen vanlig situation som han befunnit sig i, den att gå från lagkapten under en succésäsong till att bänkas året efter.

– Man får respektera att den som bestämmer tar ut laget och jag är den sista som går och kräver att jag ska spela. Men jag tycker det är märkligt.

Efter uppflyttningen till Allsvenskan hade Modig möjlighet att lämna på grund av en klausul i kontraktet. Trots ett visst intresse valde han att skriva ett nytt kontrakt med Varbergs Bois.

Ångrar du det idag?

– Med facit i hand är det lätt att vara efterklok. Så är fotbollen, ingen kunde veta att det skulle bli så här. Men med de orden jag fick till mig i vintras så skulle jag ha tagit samma beslut igen.

Vad händer nu?

– Jag har varit nere i Malmö hos min agent (Nima Modyr) och vi har en tydlig plan. Jag är öppen för det mesta, men jag vill ju spela och absolut inte ha det så här i ett år till.

Vill tacka folk runt klubben

Totalt blev det två och en halv säsong i Bois och Modig säger att de första ett och halvt åren är något han kommer minnas resten av livet.

ANNONS

– Sen vill jag tacka alla fina människor runt Varbergs Bois och ett speciellt tack till Jan Johansson, han har hjälpt mig mycket under de här åren, avslutar Modig.

Läs mer: Joakim Persson om beslutet att inte förlänga med Modig

Läs mer: Samarbetet nerlagt mellan Bois och Gif

ANNONS