Inga VM-kvalmatcher för Varbergs Bois Matilda Mårtensson

Matilda Mårtensson i Varbergs Bois blev uttagen till läger med Thailands U20-landslag inför deras VM-kvalmatcher. Men något kvalspel blev det inte för 17-åringen.

ANNONS
|

Under jullovet befann sig Mårtensson med familj i Thailand. Inför resan mejlade hon ett fotbolls-cv till en journalist, ett mejl som skickades vidare till den thailändska klubben Phrana Koren FC.

Klubben lät Mårtensson vara med på en träningsmatch. Det gick så pass bra att en representant från klubben hörde av sig till det thailändska förbundet, som valde att plocka ut Mårtensson till ett kommande läger för U20-landslaget inför deras stundande kvalmatcherna till VM.

– Under lägret tyckte jag att det gick bra, men sedan var de tvungna att ta ut ett lag till kvalmatcherna för att vi var lite för många på lägret, berättar Mårtensson.

ANNONS

Mårtensson blev dessvärre inte uttagen.

– Jag fick vara med på några träningsmatcher, men några kvalmatcher blev det tyvärr inte, säger 17-åringen.

Under lägrets gång så utvärderades spelarna utifrån deras prestationer på träningarna. Mårtensson berättar att det dock fanns en del andra faktorer som försvårade det för henne.

– Språket var något som gjorde det svårt. Jag kan det inte flytande så det var lite svårt att prata med lagkamraterna. Det fanns bara en tjej i laget som kunde engelska så hon fick översätta på genomgångar och så.

Det thailändska spelsättet var också något som Mårtensson märkte skilde sig från den fotboll hon spelar i Varberg.

– Det var ett mer teknikstarkt lag som gärna vill passa hela vägen och inte chansa på några långbollar. De gillar att spela upp från målvakt och försvararna och ha mycket bollinnehav. Det var svårt att komma in i det på så kort tid, säger Mårtensson.

Trots att det inte blev några kvalmatcher så tar Mårtensson med sig mycket från lägret.

– Jag känner att jag har fått med mig jättemycket erfarenhet bara av den korta tiden. Jag har fått många nya vänner och det var verkligen jättekul. Det är verkligen något jag aldrig kommer att glömma, säger hon.

ANNONS

Om det blir fler tillfällen att representera Thailand för Mårtensson återstår att se, men hon tror att det finns goda chanser.

– Tränaren skickade lite feedback efter lägret där han skrev att han tror att vi kommer träffas igen. Det känns skönt att få en till chans om det blir något.

ANNONS