IFK Norrköpings spets var för vass för Varbergs Bois

Före matchen hade Joakim Persson varnat för den individuella kvaliteten hos IFK Norrköpings offensiva spelare. Och tränaren skulle få väldigt rätt.
– Det här var ändå ett stort steg i rätt riktning, sa Joakim Persson.

ANNONS
|

En fullträff i försvaret önskades från Joakim Persson och insatsen var inte dålig från hans spelare. Men på andra sidan fanns ett lag som inte behövde spela speciellt bra för att hugga när läget gavs.

– Jag tycker att det är det bästa laget som vi har mött och det som skiljer åt är kvaliteten som Norrköping visar. När Levi får ett läge från 20 meter så sitter den i krysset medan vi inte kan få in den från tio meters avstånd, sa Joakim Persson.

Målet som Persson refererar till var matchens sista, ett mål som hamnar i påsen med fotbollsgodis. Ett inlägg från vänsterkanten skarvades vidare av Alexander Fransson till en framstormande Jonatan Levi.

ANNONS

Yttern, som då redan hade gjort två mål, skruvade in bollen i det bortre krysset på ett tillslag. Ett mål som är i princip omöjligt att försvara sig emot.

Målet kom också i Bois kanske bästa period av matchen. På bara några minuter skapade hemmalaget tre riktigt bra chanser till kvittering. Men både när Astrit Selmani och Jesper Modig försökte så stod tidigare HBK-målvakten Isak Pettersson i vägen.

– Vi hade en bra period och hade vi bara haft lite bättre kvalitet i våra inspel så hade vi kanske fått in en kvittering, sa Anton Liljenbäck.

Första målet tursamt för Norrköping

Om matchens sista mål var det vackraste så var matchens första väldigt oturligt för hemmalaget.

– Det är ett sådant skitmål så att det inte finns och det gör det bara värre, sa Liljenbäck.

Han fick Jonatan Levis frispark på sig och bollen gick in i fel hörn bakom en chanslös August Strömberg.

– Jag tycker inte att det är frispark från början och sen träffar den mig i huvudet. Jag står helt still, sa Liljenbäck.

Efter att Levi utökat ledningen fick Varbergs Bois kontakt inför den andra halvleken när Astrit Selmani avslutade ett mönsteranfall med första halvlekens sista spark.

ANNONS

– Då kändes det som att vi skulle kunna vända matchen. Men Norrköping är jäkligt bra och vinner väl rättvist till slut, sa Anton Liljenbäck som assisterade Selmani efter en av sina många offensiva räder.

– Vi måste våga trycka på och fylla på längs kanterna. Men man får försöka spela smart. Norrköping tjuvar med sina anfallare och hamnar vi tre mot tre mot dem så är det tufft.

Bra resultat i övrigt

Förlusten innebär att Varbergs Bois ligger kvar på 27 poäng. De andra resultaten under söndagen var dock till glädje för laget då både IFK Göteborg och Kalmar förlorade.

– Oavsett hur säsongen slutar är det inte den här matchen vi kommer gräma oss över. Det känns väldigt positivt inför Elfsborgsmatchen och vi brukar inte förlora två raka på hemmaplan, avslutade Joakim Persson.

Läs mer: Betygen på Boisspelarna efter förlusten

Läs mer: Gustaf Norlin om attacken från stjärnbacken

ANNONS