Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hampus Zackrisson tvingades kliva av efter 15 minuter i matchen mot IK Sirius i lördags. Bild: Krister Andersson

Hampus Zackrissons skada inte allvarlig

Comebacken blev allt annat än vad Hampus Zackrisson hade tänkt sig. Under måndagen kom beskedet gällande Varbergs Bois-backens skada.

Efter fyra matchers frånvaro fanns Hampus Zackrisson med i Varbergs Bois matchtrupp och tog också en plats i startelvan mot IK Sirius i Allsvenskan i lördags.

Men comebacken blev väldigt kort. Efter en löpduell högg det till i Zackrissons vänstra baksida, samma kroppsdel som han skadade i matchen mot Djurgårdens IF i början av augusti.

Fick kliva av mot IK Sirius

Efteråt var Varbergs Bois-backen nedstämd och bedrövad. Men måndagens besked var betydligt bättre och ljusare än vad man hade trott på i Bois-lägret.

– Vi var övertygade om att det var samma baksida. Men det är en ärrbildning som har släppt. Det ska egentligen inte vara någon fara, säger Joakim Persson, tränare i Varbergs Bois.

Positivt besked från sjukgymnasten

Han förväntar sig att Hampus Zackrisson ska ta det ”lite lugnt” under veckans träningar, men att backen ska kunna vara med fullt ut nästa vecka.

– Det kan kännas som att baksidan ryker igen. Jag tror jag haft några sådana själv. I Zackes fall blev han rädd och rent psykoslogiskt upplever man att det är något. Enligt sjukgymnasten ska det inte vara något. Det är naturligt att det sker och musklerna är intakta, berättar Joakim Persson.

Tack vare landslagsuppehållet spelar Varbergs Bois sin nästa match i Allsvenskan söndagen 13 september på bortaplan mot Mjällby AIF. En ledighet som kommer mycket lägligt för Hampus Zackrisson.

Krönika: Varbergs Bois spelar i Allsvenskan 2021

Läs mer: Gustaf Norlin inledde målskyttet i Varbergs Bois segermatch mot IK Sirius

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här