Varbergs Astrit Selmani jublar efter att han gjort 0-3 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Varberg den 22 november 2020 i Östersund.
Varbergs Astrit Selmani jublar efter att han gjort 0-3 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Varberg den 22 november 2020 i Östersund. Bild: JOHAN AXELSSON

Här är fem minnesvärda Selmani-ögonblick i Bois-tröjan

Astrit Selmani är klar för Hammarby efter två framgångsrika säsonger i Varbergs Bois. Här listar HN några minnesvärda ögonblick från anfallarens tid i Hallandsklubben.

ANNONS
|
Bild: PETTER ARVIDSON

Nätade i seriedebuten

0
Den 30 mars 2019 gjorde Astrit Selmani debut för Varbergs Bois i seriesammanhang. Det blev en lyckad sådan. Bois, som var nära att åka ur året dessförinnan, vann mot nykomlingen Mjällby med 1-0. Vem som gjorde målet? En slitvarg värvad från Torns IF. ”Det är ett skitmål, men det är ett mål”, sa forwarden efter matchen.

Det visade sig senare att både Bois och Mjällby var de två bästa lagen i superettan 2019.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Sensationellt första halvår i Varbergs Bois

0
Succé kan vara ett slitet ordval, men det lämpar sig väl för att beskriva Astrit Selmanis första halva av säsongen 2019. Under vårsäsongen i superettan svarade anfallaren för hela tio mål och två assist. Det ska tilläggas att det var under hans första ”riktiga” säsong i superettan.

En lyckad sejour så långt - och den bäddade för att Hallandslaget efter många om och med tog steget upp i allsvenskan för första gången någonsin.
Bild: PETTER ARVIDSON

Lagkaptenen visade vägen direkt allsvenskan

0
Varbergs Bois ställdes mot Helsingborgs IF i sin första allsvenska match. Den slutade i dur. Och återigen var det mycket tack vare Astrit Selmani. Anfallaren slog till två gånger om och assisterade dessutom till Gustaf Norlins 3-0-mål, vilket också blev matchens sista fullträff. En lyckad start i allsvenskan, både för Bois och Selmani.”Jag lägger inga begränsningar i hur många mål jag gör, men det var en bra dag på jobbet”, sa den nye Bois-kaptenen.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Klev fram och sänkte sin nya klubb

0
Ja, Bois hade skaffat sig ett bra utgångsläge att säkra sitt allsvenska kontrakt för kommande säsong när Hammarby stod för motståndet i den 27:e omgången. Vid seger där skulle ett nytt år i den svenska fotbollens finrum vara så gott som säkrat. Och ett Bois hänfört av Astrit Selmani gick på knock. Anfallaren slog till två gånger om i första halvlek och i matchens andra akt punkterade han mötet genom att sätta dit 5-2. ”Mitt första hattrick i Allsvenskan, vilken dag. Bollen får pappa (Driton). Han följer varje match och det blir hans present, det är ju Fars dag”, sa spjutspetsen efter segern.
Bild: Krister Andersson

Sista föreställningen - mot mästaren

0
Malmö FF hade redan vunnit SM-guld när laget gästade Varberg. Och Bois hade redan säkrat sitt kontrakt till nästa säsong. Men Malmökillen Astrit Selmani var inte nöjd. Han gick för att vinna både poängligan och skytteligan. 23-åringen nätade i matchen som den allsvenska nykomlingen vann med 3-2. Det var hans 15:e mål för säsong och det räckte för att vinna poängligan, men inte skytteligan. Dessutom var det forwardens sista match i den grönsvarta tröjan för den här gången. I den avslutande omgången mot Djurgården var han avstängd.

Läs mer Astrit Selmani klar för Hammarby

Läs mer: Bois om rekordförsäljningen: ”Går inte jämföra”

ANNONS