Gustaf Norlin lämnar Varbergs Bois för IFK Göteborg

Precis som Hallands Nyheter kunde berätta tidigare under fredagen lämnar Gustaf Norlin Varbergs Bois för seriekonkurrenten IFK Göteborg.
– Det är klart det är tråkigt att lämna laget och staden då jag trivts väldigt bra i Varberg, säger Norlin i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Gustaf Norlin gjorde succé den gångna säsongen som ny spelare från division ett i Allsvenskan.

I december skrev han på ett nytt kontrakt med Varbergs Bois, men trots det är han nu förlorad.

Under fredagen presenterades han som ny spelare i IFK Göteborg, något som Hallands Nyheter kunde berätta tidigare under dagen.

– Jag har inte hunnit tänka så mycket då det varit en väldigt snabb process. Men allt som allt känns det här som det rätta beslutet för min vidareutveckling, säger Norlin i ett pressmeddelande.

Gustaf Norlin gick direkt från spel med Skövde i division ett rakt in i Allsvenskan och gjorde det med besked. Han gjorde mål både i premiären mot Helsingborg och i kryssmatchen mot blivande mästarna Malmö.

ANNONS

– Det är klart det är tråkigt att lämna laget och staden då jag trivts väldigt bra i Varberg. Men det är såhär fotbollen ser ut och det känns som rätt steg för mig. Jag tar med mig ett extremt roligt och lärorikt år där BoIS motbevisade alla med att klara sig kvar i Allsvenskan, säger Norlin.

Varbergs Bois har tappat sina vassaste offensiva hot

Manager Joakim Persson har nu blivit av med sina två bästa poänggörare under förra säsongen i Norlin och Astrit Selmani.

– Det gör ont att tappa en spetsspelare som också arbetar hårt för laget. Men vi kan inte jämföra oss med de stora drakarna och deras plånböcker, säger Persson och fortsätter:

– Det är en oerhörd möjlighet för Gustaf att ta nästa steg i karriären. Det visar väl någonstans att det konceptet som Varbergs Bois kör på ger frukt. Presterar man hos oss finns goda chanser att ta nästa steg.

Har du kalkylerat med risken att Norlin skulle försvinna?

– Vi har vetat sedan i september att han är attraktiv för andra klubbar. Nu handlar det om att inventera bland våra nya spelare, men visst kan det bli något nyförvärv framme i mars om vi känner att det behövs.

ANNONS

Persson har tidigare givit en hint om att det finns utländska spelare som i princip är klara för en flytt och det står kvar.

– Det är spelare som definitivt är med och kämpar om en plats i startelvan. Defensivt känner vi oss starkare än vi gjorde i fjol vid den här tiden, nu gäller det att någon av våra nya spelare kan göra en liknande resa som Gustaf eller Astrit.

Tredje spelaren som säljs

Med försäljningarna av Selmani, Norlin och Erion Sadiku har Varbergs Bois säkrat en bit över tio miljoner kronor i övergångssummor. Pengar som säkrar framtiden.

– På sikt kan det ge oss ännu mer om spelarna lyckas i sina nya miljöer. Men vi har redan byggt upp en kassa som gör att om vi åker ur har vi ett väldigt bra läge att kunna ta oss tillbaka, det är väl så viktigt som att hålla sig kvar en enskild säsong. Lite som den position Falkenbergs FF har satt sig i, där kan vi också vara, säger Persson och fortsätter:

– Men jag ser ju 5-6 lag i Allsvenskan den här säsongen som vi absolut ska kunna matcha i en tabell.

ANNONS