Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Lindner tvingades lämna planen efter en skada i mötet mot AIK. Bild: CARL SANDIN
Joakim Lindner tvingades lämna planen efter en skada i mötet mot AIK. Bild: CARL SANDIN

Frågetecken i BoIS-försvaret inför Norrköping

Mittbacksgeneralen är skadad och två andra försvarare är osäkra kort. Det tuffa spelschemat har börjat ta ut sin rätt på Varbergsspelarna.

BoIS fick med sig ett kryss i söndagens möte mot AIK efter att Astrit Selmani dunkat in en straff i matchens sista minuter. Poängen gör att Varberg hänger på i den allsvenska tabellen där man just nu placerar sig på plats nummer sex.

Lagets viktige mittback Joakim Lindner tvingades dock efter 20 minuter lämna planen efter en skada.

– Det är för säkerhets skull och vi vill inte chansa med honom. Han är inte aktuell för de nästa två matcherna skulle jag chansa på. Jag hoppas att han kan vara tillbaka till match nummer tre, säger tränaren Joakim Persson.

I Dplays sänding kunde man höra hur kommentatorerna trodde att mittbackens knä fått sig en smäll, så var dock inte fallet.

– Det är någon liten typ av bristning eller sträckning i en muskel, ett typiskt trötthetstecken, säger Persson och fortsätter:

– Det kan handla om tre dagar, en vecka, tio dagar eller två veckor, det går egentligen inte att svara på. Men de är muskulärt så det är inget som är farligt.

Mittbacken saknades under måndagens träning men på plats fanns dock andra frågetecken.

Zacke (Hampus Zackrisson) har också lite känningar, även Birkfeldt (Jon) får vi kolla av imorgon, det börjar kännas lite tufft för honom också, säger Persson.

Tränaren har i inledningen av säsongen rullat runt på många spelare men trebackslinjen med trion Lindner, Zackrisson och Birkfeldt har fått många minuter.

– Vi har slitit ganska så tufft på vår backlinje. De tre centrala har fått spela mycket. Modig (Jesper) kom in igår och gjorde ett bra inhopp tycker jag. Vi är där vi är nu och vi måste se till att fler spelare kan hantera de positionerna också, säger Persson.

Längre fram i planen finns också skadeproblem. Anfallaren Alibek Aliev har haft problem med en axel och saknades senast i truppen mot AIK.

– Jag ramlade på träningen och slog i axeln. Det var nära att den gick ur led men som tur gjorde den inte det. Vi körde lite spel på träningen där jag var med lite idag, men det gjorde ont i vissa moment, säger Alibek Aliev.

Kan det bli spel mot Norrköping?

– Det känns tveksamt inför onsdag, jag känner mig inte helt hundra ännu, säger Aliev.

Men det finns även glada besked i Varbergslägret. Den sydafrikanska mittfältaren Luke Le Roux fick en lårkaka i mötet mot Mjällby och saknades även han senast, nu ser det bättre ut.

– Lucky Luke är tillbaka och är fit for fight igen, det var en lårkaka han hade. Men nu ser han fin ut, eller hur Luke, säger Joakim Persson till mittfältaren.

– Yes coach, very good, avslutade Luke Le Roux.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här