Varbergs Oliver Stanisic jublar efter 1-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Varberg den 2 maj 2021 i Östersund
Varbergs Bois tog säsongens första seger i allsvenskan efter 2-1 borta mot Östersunds FK. Bild: Johan Axelsson/Bildbyrån

Flera starka betyg efter första Boissegern – här är betygen

Varbergs Bois gjorde säsongens längsta bortaresa för en match mot Östersunds FK.

|

Varbergs Bois besegrade Östersunds FK efter ett sent segermål och här är HN:s betyg på Boisspelarna:

Bild: PELLE BÖRJESSON

August Strömberg

0
Betyg: 2. Sysslolös långa stunder. Kunde inte göra mycket på målet, som gick in på spelaren på bortre stolpen. Annars trygg, och hade bland annat ett bra ingripande när han boxade bort ett inlägg framför Turgott.

Anton Liljenbäck

0
Betyg: 2. Aktiv första halvlek framåtm där han hade en hel del samspel med Matthews. Blev mest spel offensivt för högerspringaren som inte utmanades mycket i defensiven.

Joakim Lindner

0
Betyg: 2. ÖFK:s mål kom till efter att nickskarven kom vid Linders yta på hörnan. Annars svåpasserad och stoppade en farlig frambrytning av inhoppade Baptitse på ett bra sätt i slutet.

Jon Birkfeldt

0
Betyg: 3. Stod ofta rätt och läste spelet bra när ÖFK ville sticka i djupled. Med matchbilden blev det inte mycket försvarsspel för kaptenen, som gjorde rätt de gånger han testades.

Jean Carlos De Brito

0
Betyg: 3. Det blev mest spel offensivt även för vänsterbacken. Fick en assist när han frisparken som gav 1–1 och serverade också inhopparen Mörfeldt till ett jätteläge. Ställdes inte får särskilt många problem defensivt. Stark 3:a.

Robin Tranberg (UT 57)

0
Betyg: 2. Involverad i mycket, tog oftast rätt beslut med bollen vid fötterna och stod för ett bra slit på mitten. Fick gå ut tidigt i andra halvlek med en skada i höfttrakten. Stark tvåa.

Albin Winbo (UT 88)

0
Betyg: 2. Kom till avslutsläge i andra halvlek men det hårda skottet överlistade inte Keita. Annars ganska anonym men bildade ett fint block med Tranberg som stängde till bra bakåt.

Tashreew Matthews (UT 65)

0
Betyg: 2. Var inblandad i en hel del, men hade svårt att få till det sista lilla för att få utdelning. Borde blivit målskytt när han plockade upp en retur från Keita, men sköt över och blev utbytt kort därefter.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Ryan Moon (UT 65)

0
Betyg: 3. Fin insats och gjorde sitt första allsvenska mål med en klok nick. Blev varnad när han tog en taktiskt varning vid ett kontringsläge, och han var aktiv i både försvars- och presspelet.

Adama Fofana

0
Betyg: 3. Sprang kopiöst under hela matchen och skapade problem för ÖFK med sin speed i djupled. Väldigt aktiv tillsammans med de två andra offensiva mittfältarna i första halvlek.

Robin Simovic (UT 88)

0
Betyg: 3. Borde nätat efter en kvart, men volley rakt på. Var desto bättre som framspelare och i spelet med ryggen mot målet, där både nickskarv och skarv med fötterna gav bra lägen för lagkamraterna.

Luke Le Roux (In 57)

0
Betyg: 2. Kom in tidigt i andra och tog efter där Tranberg slutade. Rejäl i duellspelet och vårdad med bollen.

Albin Mörfeldt (IN 65)

0
Betyg: 3. Fick ett bra läge att skjuta 2-1 med dryga kvarten kvar, men Keita kom ut bra och inhopparen träffade ÖFK-målvkaten i huvudet. Ville mycket och tog flera avslut, men inget gav utdelning. Slog det fina inlägget till avgörandet från Stanisic.

Victor Karlsson (IN 65)

0
Betyg: 2. Inte lika aktiv som Mörfeldt efter att duon kommit in på planen samtidigt, men hade några korta passningar runt straffområdet som skapade vissa problem för ÖFK.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Simon Karlsson Adjei (IN 88), Oliver Stanisic (IN 88).

HN:s betygsskala: 1: Underkänd, 2: Godkänd 3: Bra. 4: Mycket bra 5: Toppklass