Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Flera spelare ser ut att lämna Varbergs Bois efter succén

Arbetet inför nästa allsvenska säsong är i full gång för Varbergs Bois. Och det kommer bli en städning i den ganska stora spelartruppen.

Efter två säsonger med stor spelaromsättning lugnade det ner sig inför den här säsongen i Varbergs Bois. Och de flesta av nyckelspelarna står under kontrakt även nästa år, men det finns ändå en del som kommer lämna.

Om Albert Ejupi är en av dem är ännu inte helt säkert. I förra veckan skrev GT om att det finns intresse från både Sirius och Örebro.

– Albert har haft tre år här och har betytt mycket för oss. Men nu har han kommit upp i en ålder där jag unnar honom nästa steg i karriären, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Vi har inte stängt dörren men vi kommer inte prata förrän säsongen är slut. Jag tror att Albert kommer ta möjligheten att gå till en lite större klubb om läget uppstår.

Aliev ser ut att lämna

Alibek Aliev fick en del speltid under första halvan av säsongen men efter det har anfallaren haft skadeproblem. Och det ser ut att stanna vid nio allsvenska matcher för honom i Boiströjan.

– Tyvärr har en skadehistorik som börjar bli ganska stor. Han har fortfarande problem med sin ljumske också. Inget är klart men vi ska sätta oss snart och prata om framtiden, säger Persson.

Junes Barny och Stojan Lukic kom båda in på korttidskontrakt under säsongen och där är i alla fall Bois intresserat av en fortsättning.

– Stojan har en ålder som man måste respektera men om han har ambitionen att fortsätta så är vi intresserade. Barny har gjort det fantastiskt bra efter sitt uppehåll från fotboll, men jag kan tänka mig att han vill se vad som finns. Vi kommer avvakta till säsongen är slut med de två, säger Persson.

Finns det någon chans att ni kan lösa Robin Book permanent?

– Vi är jättenöjda med att han har varit här i höst, men han är Örebros spelare. Vad som händer i vinter går bara att spekulera i, men det är ingen hemlighet att vi tycker att det är en bra spelare.

Utlånade spelare försvinner

Några som definitivt lämnar är utlånade duon Philip Ljung (Ängelholm) och Axel Pettersson (Ljungskile). Sen finns också utlånade Sebastian Möller (Ljungskile) och Alexander Johansson (Sandnes Ulf) som båda har kontrakt ett år till, deras framtid med Bois är just nu oklara.

En som också har en osäker framtid är Samuel Monday. Han var ett av de mer meriterade nyförvärven inför säsongen med sina sju säsonger i Allsvenskan och Superettan. Men det har bara blivit en start och fyra inhopp i Bois.

– Det har såklart inte blivit som vi har tänkt. Det är ingen optimal situation för någon och vi är överens om att vi ska hitta en någon annan lösning till nästa säsong, säger Persson om nigerianen som har ett år kvar på kontraktet.

Läs mer: Allsvenska toppklubbar jagar Boisyttern

Läs mer: Astrit Selmani jagar titeln som skyttekung

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här