Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

FFF och Bois jublar över regeringens publikbesked

500 åskådare från 1 juni – och kanske det sexdubbla en månad senare.
Snart är publiken välkommen tillbaka till Falcon Alkoholfri Arena och Varberg Energi Arena.
– Det känns fantastiskt, säger Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenbergs FF.
– Det här är jättekul, säger Dan Skogman, klubbchef i Varbergs Bois.

Regeringen flaggade för att 500 personer skulle få besöka idrottsevenemang från och med den 17 maj, men så blev det inte. Regeringen väljer i stället att släppa, åtminstone lite grand, på handbromsen den 1 juni.

Då kommer återigen en större skara än åtta personer få besöka idrottsevenemang.

– Det är någonting som vi har väntat på länge. Det är superkul att kunna få bjuda in supportrar igen, säger Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenbergs FF.

– Det är fantastiskt. Vi har inte haft mer än åtta åskådare på matcherna sedan vi gick upp i allsvenskan. Det har varit jobbigt för alla. Det är stort att gå upp i allsvenskan och sedan får inte supportrarna vara med. Det här är jättekul, säger Dan Skogman, klubbchef i Varbergs Bois.

Falkenbergs FF har en hemmamatch kvar före uppehållet, mot Västerås SK den 6 juni. Till det mötet kommer klubben att lotta ut 500 platser bland sina ungefär 1000 säsongskortsinnehavare.

Men den 1 juli kan möjligen både Falkenbergs FF och Varbergs Bois kan slopa lottningsförfarandet. Om smittspridningsläget tillåter – och arrangörerna kan erbjuda anvisad sittplats – får 3000 besöka arenorna.

En detaljerad plan, exempelvis om alla åskådare måste hålla en meters avstånd, för en återgång till 3000 personer i publiken har ännu inte presenterats. Falkenbergs FF kan erbjuda 3200 sittplatser. På Varberg Energi Arena är det färre, runt 2000. Bois spelar sin första hemmamatch efter uppehållet den 4 juli, mot Kalmar FF.

– Vi har förberett oss på bästa sätt och därför har vi satt in sittplats på ståplats. Vi kommer att sätta in så mycket sittplats det bara går. Vi gör allt vi kan för att så många som möjligt ska kunna komma in, men arenan är inte större än vad den är. Lyckas vi få in bortåt 2000 skulle det vara fantastiskt, säger Skogman.

Vid ett scenario där blir grönt ljus för 3000 åskådare skulle de båda klubbarna kunna öppna biljettluckorna igen.

– Det hade varit helt fantastiskt. Framför allt skulle det kännas riktigt bra att kunna bjuda alla våra säsongskortsinnehavare att gå på fotbollsmatcher. Förhoppningen är att snart kunna återgå till det vanliga, säger Lundgren.

Skogman igen:

– Det skulle kännas väldigt, väldigt, väldigt bra av många olika orsaker, men framför allt att vi kan öppna upp så att fler får se matcherna.

Under torsdagen berättade regeringen om när publiktaket kanske kan slopas helt. Förhoppningen är att lyfta de restriktionerna den 1 september.

– Det skulle vara fantastiskt om det togs bort då. Då har vi fortfarande tre månader kvar av säsongen. Det vore fantastiskt att ha ett fullsatt Varberg Energi Arena igen, avslutar Skogman.

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här