Falkenbergs FF och Varbergs Bois spelar i Allsvenskan 2021

Ovisst är bara förnamnet kring årets upplaga av Allsvenskan i fotboll. Men i Halland kommer det att jublas. Både Falkenbergs FF och Varbergs Bois håller sig kvar. Här kommer mitt allsvenska tips.

ANNONS
|

1) Hammarby

0
Stockholmarnas offensiv ifjol var något utöver det vanliga. I år talar mycket för att det kan bli något liknande. Paulinho kan säkerligen leverera minst lika bra i huvudstaden som på Hisingen. Laget har Allsvenskans bästa tränare i Stefan Billborn. Perfektionisten gör sin tredje säsong som huvudtränare. Defensiven är det största orosmolnet för de grönvita. Ytterbackar Tim Söderström och Dennis Widegren är inte särskilt vasst. Kvalitetslyftet blir rejält om Simon Sandberg blir kvitt sin skada. Sen är frågan hur tappet av Nikola Djurdjic hanteras. Det är svårt att hitta jobbigare spelare att möta. Skaver, grisar, ovärderlig i Bajens presspel och gör mål. Att Mujo Tankovic försvinner under säsongen är ingen högoddsare. Men skulle Zlatan bli mer än bara delägare i klubben då talar mycket för att det andra SM-guldet bärgas.

2) Malmö FF

0
På pappret den bästa truppen. Offensiven är något i hästväg. Toivoinen, Thelin, Christiansen, Antonsson, Molins, Rieks, Traustausson, Nalic, Berget, Prica. Det är oerhört positivt med tanke på hur tätt spelschemat kommer att vara. Men den nye tränaren Jon Dahl Tomasson har haft allt annat än en lugn start på jobbet. Turbulensen har bland annat innehållit bråk med den tidigare lagkaptenen Rasmus Bengtsson. Och tränarfrågan har under de senaste åren varit en återkommande sten i skon för sportchefen Daniel Andersson. Allan Kuhn, Magnus Pehrsson (Andersson var själv interimtränare i tre matcher) och Uwe Rösler. Visst två SM-guld (2016 och 2017), men skåningarna har de efterföljande åren haft det bästa laget utan att nå hela vägen fram.

3) Djurgårdens IF

0
Under våren fanns det hopp om för DIF att den främste guldmakaren Marcus Danielsson, skulle kunna lånas tillbaka. Men den nickstarke mittbacken åkte till Kina i veckan. Men utöver det har laget inte tappat några nyckelspelare. Och värvningen av Kalle Holmberg är riktigt bra. Jag tror inte att Tommy Vaiho kommer kunna upprepa fjolårets överprestation, men Kim och Tolle har visat att de är ruggigt skickliga och kommer på pallen även detta år.

4) IFK Göteborg

0

5) AIK

0

6) BK Häcken

0

7) IFK Norrköping

0

8) Elfsborg

0

9) Örebro SK

0

10) Mjällby

0

11) Helsingborg

0

12) Falkenbergs FF

0
Nsima Peter och John Chibuike var lagets främsta målskyttar med fyra mål ifjol. Inga siffror man gör vågen för. Det innebar att FFF hade den lägsta toppnoteringen på en målskytt i hela Allsvenskan. Jag tror att den siffran blir bättre i år. Både tro och förväntningar ligger på Häcken-nyförvärvet Kwame Kizito. Kan den gänglige forwardens rygg hålla kommer han att bli en avgörande injektion. Under normala omständigheter (coronafri tillvaro) hade John Björkengren nog blivit utlandsproffs till sommaren. Men de ekonomiska efterföljderna i fotbollsvärlden kan vara det som gör att mittfältaren kvar i gulvit. Också en pusselbit som kommer att vara viktig under den intensiva fotbollssäsongen.Som så många gånger förr har Hasse Eklund visat att han är en klok och lurig tränare som lyckas med små medel. Och jag tror att han upprepar det säsongen 2020.

13) Kalmar FF

0

14) Varbergs Bois

0
Den historiska första säsongen kommer att bli stentuff för Bois. Förlusterna av nyckelspelarna Robin Book, Nahom Girmai och Tobias Carlsson är blytunga. Men tränaren Jocke Persson visade ifjol att han besitter en kunskap att kunna utveckla spelare och få dem att växa och kliva upp både en och två nivåer i sitt fotbollsutövande. De sydafrikanska nyförvärven såg spännande ut under den tidiga delen av försäsongen när matcher var tillåtna, likaså Alexander Johansson. Ett måste för att laget inte ska åka ur är att inte Astrit Seljmani går sönder. Med kvalrutinen mot Oskarhamn relativt färskt i historien kirrar Bois dubbelmötet och spelar Allsvenskan även 2021.

15) Östersund

0

16) Sirius

0
ANNONS