Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Försvarsspelet i fokus för Bois inför nyckelmatchen

Det är alldeles för tidigt att prata om ”måstematcher”. Men en förlust mot Östersund skulle innebära ett glapp på sju poäng upp till en förmodad bottenkonkurrent.
– Försvarsspelet och spelet på fasta situationer måste rättas till, så är det bara, säger Joakim Persson.

En poäng på tre matcher. Det är Varbergs Bois facit så här långt. Och med fyra raka matcher mot förväntade topplag efter helgens besök i norr, ja då är det lätt att räkna ut att poäng mot Östersund vore välkommet.

– Vi kommer inte ändra så mycket i vår matchplan jämfört med tidigare, det handlar mer om detaljer i försvarsspelet. Vi har tränat en del på det idag för att undvika att bjuda på målchanser, säger Joakim Persson och fortsätter:

– Än så länge tycker jag inte att något lag gjort ett bra fotbollsmål på oss, det är snarare vi som har gjort målen åt dem. Det är ändå topplag som vi har mött och det har varit ganska jämnt men bjuder man på ledningsmål så spelar det ingen roll om det så är Löddeköpinge vi möter, det blir jobbigt ändå.

Östersund är obesegrat

Östersund tog överraskande en poäng mot Malmö FF senast. Faktum är att den tippade jumbon är obesegrad så här långt med fem inspelade poäng.

– Östersund har varit extremt skickliga under inledningen med att vara tajta bakåt och har sen ett vasst omställningsspel. Även om flera av målen mot Örebro startar hos deras målvakt så slutar det ändå med en omställning, säger Persson.

Hur ska ni ta er an matchen?

– Vi kan gärna pressa, men vi får inte tömma oss så att det blir omställningar. Löser Östersund upp vårt presspel får det inte sluta som för Örebro som hade två försvarare kvar när Östersund kom med fem man i kontring.

”Vi måste befolka straffområdet när det är dags”

Dessutom har Östersund varit ruskigt effektiva så här långt. Jämtlänningarna har haft sex skott på mål och har också gjort sex mål. En smått osannolik siffra.

– De var effektiva även under hösten trots att deras statistik över skapade chanser var sämst. Men det är ju ganska bra att vara bra där det gäller, att göra mål, säger Persson och fortsätter:

– Matchbilden får inte bli svajig om vi ska kunna hantera den på ett bra sätt. Ett gediget försvarsspel är grunden och vi måste befolka straffområdet när det är dags. Vi får inte ha en mittback ute vid hörnflaggan och den andra någon annanstans när det kommer ett inlägg.

Läs mer: Albert Ejupi skadad och missar matchen

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här