Bois tränare Joakim Persson.
Bois tränare Joakim Persson. Bild: KRISTER ANDERSSON

Förlusten som sved extra för Varbergs Bois

Varbergs Bois FC blev det lag som fick ta smällen när BK Häcken tog sin första bortaseger för säsongen.
– Vi släppte in tre mål och gjorde bara ett. Vi kan inte begära att vi ska göra tre mål varje match, sa tränaren Joakim Persson.

ANNONS
|

Avsparken blev försenad en halvtimme när Häcken fastnade i trafikkaos på E 6:an i bakvattnet efter en olycka. Ändå tog man sin första bortaseger för säsongen - och det var Bois som åkte dit.

- Det är försvarsspelet först och främst som måste rättas till. Sen måste vi släppa lite på axlarna. Det är precis som vi måste få två i nacken för att visa att vi kan spela fotboll. Vi spelar mer bakåt än framåt första 20-25, sen fram tills de gör 3-1 gör vi en av våra bästa prestationer, tyckte ”Jocke”.

BK Häcken skapade mest i den första halvleken. Leo Bengtsson var riktigt nära att nå Alexander Söderlund när Luke Le Roux slarvade i egen box. Det skulle bli utdelning i 26:e minuten i stället. Erik Friberg slog ett inlägg från höger och Leo Bengtsson smög in bakom Le Roux och satte 1-0. Bara några minuter tidigare hade Tashreeq Matthews ett avslut i burgaveln efter att ha tagit sig förbi kaptenen Rasmus Lindgren.

ANNONS

Häcken nöjde sig inte där. Man slog om på kontring sedan Bois var på gång genom Astrit Selmani och Adama Fofana. Leo Bengtsson drev bollen och Ashmed Yashin tog vara på passningen och ökade på ledningen - via stolpe in bakom August Strömberg.

– Det är jag som släpper bollen där vid 2-0- Egentligen ska jag bara skjuta, sa Astrit i intervjun med Dplay.

Selmani satte straff

Bois lyckades dock få till en reducering och det var Astrit Selmani som satte en straffspark högt efter att Joona Toivo touchat Tashreeq Matthews knä.

– Han (Jonathan Rasheed) ville stå länge och psyka mig, men det blev 1-0 till mig där, sa Selmani till Dplay.

Varbergs Erion Sadiku deppar efter 3-1 målet
Varbergs Erion Sadiku deppar efter 3-1 målet Bild: KRISTER ANDERSSON

En haltande Adama Fofana fick sedan kliva av i 38:e minuten och det ghananska lånet Gideon Mensah tog plats som vänsterback.

Det blev lite av hela havet stormar i andra halvlek. Domaren Kristoffer Karlsson var inte populär i något av lägren. Bois protesterade mest. Dels när Gustaf Norlin föll i straffområdet - och fick gult kort för filmning. Sen också när Jon Birkfeldt störtade fram och det blev en kollision med Jonathan Rasheed - men ingen straff där heller för Birkfeldt.

Efter det kom dråpslaget i 71:a minuten. Alexander Faltsetas nådde högst och hängnickade in 3-1 i krysset när Gideon Mensah lämnade bortre stolpen och tog ett kliv in centralt. Varberg gjorde ett trippelbyte men Häcken bevakade sina tre poäng.

ANNONS

Bois var inte distinkta nog i avgörande lägen.

– Vi missar en nick från en och halv meter som går utanför. Det går inte träna på sånt. Gustaf (Norlin) har ett inne i ”slottet” och Luke (Le Roux) chippar när vi kommer fyra mot två. Sen fruktansvärt dåliga domare på det, sa Persson.

– Enligt Gustaf var det straff även den andra, men domaren tog två straffar förra veckan, då kan han inte ta två denna. Så är det ibland.

Retur väntar redan nästa vecka, men då på bortaplan.

– Det här var väl bästa möjligheten egentligen, men vi investera inte tillräckligt första 20. Häcken är ett för bra lag för att ge bort två mål. Det är det som svider, sa Persson.

Läs mer: Barny återförenad med Persson

ANNONS