Erion Sadiku klar för flytt till italienska Genoa

Till slut är alla papper påskrivna. Erion Sadiku lämnar Varbergs Bois och flyttar till italienska Genoa.
– Det var varit jävligt segt att allt dragit ut på tiden, säger Erion Sadiku.

ANNONS
|

Erion Sadiku åkte till Italien redan förra helgen för att bekanta sig med Genoa. Men övergången har dragit ut på tiden, även om det inte har funnits några tveksamheter till att både han och klubben ville lösa det.

Nu är allting klart och Sadiku lämnar Varbergs Bois omgående och kommer till att börja med spela i Genoas U19-lag.

– I det här fallet handlar det om att Erion ville ta möjligheten och då finns det ingen anledning att stoppa honom. Det ger otroligt stor PR för klubben att sälja en spelare till de stora ligorna, säger Joakim Persson och fortsätter:

ANNONS

– Jag hade gärna haft honom kvar i laget, han hade tagit sig till en position som gör att han troligtvis hade spelat många matcher i år.

Övergångssumman är okänd, men det handlar inte om några jättepengar enligt Persson.

– Det är ingenting som gör att Varbergs Bois kassakistor lyfter i taket, men skulle han lyckas där nere kan det bli bra på sikt.

Erion Sadiku har Varbergs Bois som moderklubb och gjorde debut i Superettan redan som 16-åring 2018.

– Jag har varit här i över en vecka nu men eftersom allt inte varit klart har jag inte fått träna med laget. Skulle jag skada mig hade det inneburit problem, jag har fått gymma och springa själv, säger Sadiku som berättar mer om alla turer.

– Runt nyår ville de först låna in mig men det ville inte Bois. Då tänkte jag att det inte skulle bli något, men sen när jag fick reda på att de ville köpa mig så gick allt snabbt.

Just nu bor Sadiku på spelarhotellet men hoppas på att få något eget.

– Jag har frågat om det, det underlättar när familjen och flickvännen ska komma ner och hälsa på.

ANNONS

Hur är Genoa som klubb?

– Allt är väldigt professionellt. Mat, boende, transport, allt är fritt. Det är väldigt långa träningar och en massa tränare, oavsett vad man behöver under träningen så finns det.

Han tillhör Genoas U19-lag, kallat primavera i Italien, men målsättningen är så klart att ta klivet upp i A-truppen.

– Det är flera i laget som redan tränar regelbundet med a-laget. Jag ska dit, sen hur fort det går är upp till mig själv, säger Sadiku som under måndagen gör sin första ”riktiga” träning med Genoa.

Hur är det med språket?

– Jag kan ingen italienska. Jag har lite tur att det är en annan svensk här (Elmando Gjini). Huvudtränaren kan ingen engelska men de assisterande pratar helt okej. Men jag måste lära mig språket, så är det bara.

Läs mer: Daniel Krezic om jobbiga skadetiden

ANNONS