Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs Bois Philip Mårtensson.
Philip Mårtensson (höger) fick debutera i allsevnskan när han vaktade målet mot Hammarby. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån

Efter debuten – Mårtensson har spelat i Sveriges alla fotbollsserier: ”En jävligt rolig resa”

Philip Mårtensson fick göra allsvensk debut mot Hammarby.
Nu har han spelat i alla serier från division 6 till allsvenskan i svensk fotboll.
– Det är inte många som gjort det. Det är en jävligt rolig resa, säger debutanten.

Tränaren Joakim Persson valde att ställa Philip Mårtensson i hemmamålet framför August Strömberg, som innehaft rollen under de inledande fem omgångarna. Mårtensson hade dock önskat sig en roligare debut än att tappa 1–0 till 1–3 hemma mot Hammarby.

– Det är alltid roligt att göra debut, särskilt nu när jag har spelat i alla svenska serier som går att spela i. Så nu har man checkat av den, och en allsvensk debut, så det känns väl bra. Sedan är det ingen rolig utgång på matchen. Oavsett vad så är man besviken, oavsett om det är debuten eller 40:e matchen, säger han.

Från BK Vången i division 6 till Varbergs Bois i allsvenskan

För i och med matchen mot Hammarby har nyförvärvet från Trelleborg spelat i samtliga serier mellan division 6 och allsvenskan i en karriär som tagit honom via klubbar som Eriksfälts FF, BK Vången och Torns IF till dagens plats i allsvenska Varbergs Bois.

– Det är en jävligt rolig resa, med alla lagkamrater man har haft under hela den tiden. Sedan hade man gärna spelat i allsvenskan när man är 15, men nu blev det inte så utan man har fått vandra den långa vägen och göra det bästa av situationen.

Det är inte bara negativt kanske att ha gjort den resan?

– Nej, även fast man inte kommer ihåg sexan, femman och fyran för det var så mycket lagfester, skrattar burväktaren. Men det är klart, det är en erfarenhet det också.

Fick debuten förstörd av tre insläppta mål

Dessvärre fick han hämta bollen tre gånger i sitt mål under den andra halvleken när Bois släppte in två hörnmål och ett kontringsmål.

– Det är aldrig roligt. Vi är målvakter av en anledning, vi vill inte släppa in mål. Sedan om det är fasta situationer eller vad det är, vi vill alltid gå för nollan. Då har vi gjort vårt. Det är jävligt tråkigt även om det är debut. Det tar bort glädjen lite.

Hoppas på mer speltid

Mårtensson slogs med Strömberg om förstaplatsen under försäsongen och efter starten mot Hammarby hoppas Mårtensson att han kan utmana om mer speltid framåt.

– Man spelar fotboll för att spela fotboll. Så att det är klart man vill spela så mycket som möjligt. Sen får man acceptera utgången av det. Vi får utvärdera matchen i dag och se vad man gjorde bra och dåligt. Sedan får man ta en diskussionen. Match snart igen (på måndag mot IFK Norrköping), säger han.

Då hoppas du få stå?

– Det är klart.

Läs mer: Bois rasade ihop mot Bajen efter nya bekymmer på fasta situationer

Läs mer: Albin Mörfelt nätade mot sitt gamla lag – förlorade ändå

Läs mer: Bois tappade ledning till förlust mot Bajen – här är HN:s betyg

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här