Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Dystra miner hos Falkenbergs FF och Varbergs Bois i publikfrågan

Ingen lättnad i restriktionerna. Ett dystert besked för Falkenbergs FF och Varbergs Bois. Och hoppet om att spela inför publik denna allsvenska säsong är väldigt litet.

Regeringen meddelade under torsdagen att det inte tagits något beslut om någon ökning gällande publik på offentliga sammankomster, så som konserter och idrottsevenemang.

Det fanns en förhoppning att det nuvarande maxtaket på 50 åskådare skulle höjas till 500. Men så blir inte fallet i nuläget. Gränsen på 50 personer ligger kvar tills vidare.

– Jag är 100 procent solidariskt med dem. Jag tycker att de har rätt fokus. De försöker göra det bästa för att inte göra pandemin värre än vad den är. Det är ingen som vet vad som är bäst. Men särskilt nu med tanke på att det ökar på flera håll, säger Dan Skogman, klubbchef i Varbergs Bois.

Dan Skogman tror inte på någon publik under Allsvenskan 2020

Men trots hans medhåll är det samtidigt ett besked som givetvis smärtar för den allsvenska nykomlingen.

– Det är jättetråkigt. Vi hade hoppats att ge våra partners och publik några möjligheter att se Allsvenskans matcher. Men vi får hoppas att människor i vårt samhälle lyssnar på dem och följer restriktionerna.

Varbergs Bois har sin nästa hemmamatch 18 oktober mot IFK Norrköping. Därefter har laget tre hemmamatcher kvar på den allsvenska säsongen 2020.

Det var över en månad sedan regeringen skickade två nya förslag på remiss gällande publikfrågan. Tror du att det finns någon chans att ni kommer få spela inför publik denna säsongen?

– Man får inte ge upp hoppet, men jag är inte jättehoppfull.

Patrik Lundgren hade velat spela inför publik

Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenbergs FF, hade förhoppningar om ett positivt besked.

– Vi trodde på möjligheten att spela inför publik. Med detta beskedet som kom idag och att det finns en viss tendens till ökning så känns det att vi kommer längre ifrån att ha publik denna säsong, säger Patrik Lundgren och fortsätter:

– Vi vet att det är ett osäkert läge som råder och har en jätterespekt för pandemin. Men givetvis hade vi velat kunna bjuda så många som möjligt att se våra fotbollsmatcher.

Den bubbla som coronaviruset har skapat har haft stor och lång påverkan på samhället.

– Egentligen tycker vi alla att det har varit en jättemärklig tid för hela samhället. Nu när det gått så lång tid är det inget känslomässigt utan mer ett konstaterande att det är väldigt synd att vi inte får spela fotboll inför publik.

Har ni inom Svensk elitfotboll (SEF) haft något möte?

– Nej, det har vi inte. De kommer samla ihop bilden hur det ser ut och om det kommer mer exakta besked kommer de tillkalla till ett möte.

Läs mer: Vart har det gamla Bois tagit vägen?

Läs mer: Sverkers besked om Englunds näsben

Läs mer om Varbergs Bois här

Lär mer om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här