Kevin Walker var tillbaka där allting började 1994 när han som femåring sprang runt i Varbergs Bois-tröjan.
Kevin Walker var tillbaka där allting började 1994 när han som femåring sprang runt i Varbergs Bois-tröjan. Bild: Krister Andersson

Djurgårdens Kevin Walker om mötet med Varbergs Bois

Kevin Walker var tillbaka där allting började 1994 när han som femåring sprang runt i Varbergs Bois-tröjan. Mittfältaren bidrog till att allsvenska mästaren Djurgården kammade hem tre poäng.

ANNONS
|

Det är inte supermånga som har koll på att Kevin Walker startade sin fotbollskarriär i Varbergs Bois. 1994 var pappa Patrick tränare och en femårig Kevin sprang runt i grönsvart.

– Jag var en liten parvel. Jag minns att det var träning i en gymnastikhall här i närheten. Jag fick vara med de ett år äldre grabbarna och fick en boll rakt i ansiktet, säger mittfältaren med ett skratt.

Även om sejouren blev kortvarig – han började spela i Kalmar samma år – har han Bois-tiden i minnet.

– Jag kommer alltid bära med mig det. Jag tänkte på det när jag klev ut här inför matchen. Det var här allt startade och det var roligt att få vara tillbaka.

ANNONS

Walker spelade på ett innermittfält utan avstängde kaptenen Jesper Karlström och bidrog till att svenska mästaren Djurgården fick med sig tre poäng hem till Stockholm.

– Jag tycker att vi gjorde en stark bortamatch. Varberg är ett tufft lag att möta men vi tog en väldigt viktig vinst.

Mittfältaren tillika Idol-vinnaren tror chanserna att Varbergs Bois hänger kvar i klubbens första allsvenska säsong är stora.

– Det är ett starkt lag och det har fått igång någonting bra här. De har fått en toppenstart som överraskat många, avslutar Walker.

LÄS MER: Sömnlös natt väntar coach Persson

LÄS MER: Jon Birkfeldt: ”Vi sköt oss själva i foten”

LÄS MER: Betygen på boisarna

ANNONS